Quantcast

Šlovės takas bus perkeltas prie Nidos uosto

  • Teksto dydis:

Nidoje į naują vietą perkeliamas Šlovės takas, kuriame įamžinamos Lietuvos populiariosios muzikos žvaigždės: pradėti jo įrengimo prie Nidos uosto darbai, antradienį pranešė Neringos savivaldybė.

Populiariosios muzikos žvaigždžių Šlovės takas atidarytas 1998-aisiais, siekiant įamžinti garsų Lietuvoje muzikos festivalį „Benai, plaukiam į Nidą“, kuriuo buvo skelbiama vasaros sezono pradžia Neringoje.

Žvaigždžių šlovės taką tuomet atidarė festivalio simboliu tapęs aktorius ir atlikėjas Vytautas Kernagis – „Benas“.

Daugiau nei du dešimtmečius Šlovės taką su festivalio atlikėjų rankų įspaudais buvo galima rasti Nidos centrinėje dalyje. Pradėjus įgyvendinti šios teritorijos rekonstrukciją bei sprendžiant judėjimo joje problemas, takas iškeltas.

„Nusprendėme, kad Šlovės takas turi būti toje teritorijoje, kur ir vykdavo garsiojo festivalio „Benai, plaukiam“ į Nidą koncertai“, – pranešime cituojamas Neringos meras Darius Jasaitis.

Nusprendėme, kad Šlovės takas turi būti toje teritorijoje, kur ir vykdavo garsiojo festivalio „Benai, plaukiam“ į Nidą koncertai.

Lietuvos muzikos legendų įspaudus jau nuo šios vasaros bus galima rasti šimto metrų ilgio take greta Nidos uosto. Būtent šio uosto prieigose ir vykdavo garsieji festivalio koncertai, džiugindavę Lietuvos atlikėjų pasirodymais ir Kuršių marių bei Kuršių nerijos panoramomis.

„Legendinis festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“ yra šiandieninės Neringos istorijos dalis, apie kurią mums ir vėl primins šis šlovės takas, ne tik įamžinantis festivalių atlikėjų atminimą, bet tampantis kultūriniu monumentu ryškiausiems visos šalies populiariosios muzikos atlikėjams“, – sakė Neringos meras.

Šlovės tako rekonstrukcijos planus Neringos savivaldybė įgyvendina bendradarbiaudama su festivalio „Benai, plaukiam į Nidą“ idėjos autoriumi ir organizatoriumi bei šio tako sumanytoju Arūnu Valinsku ir Lietuvos gretutinių teisių asociacija (AGATA).

Susitarta, kad takas ne tik bus įrengtas naujoje vietoje, jį taip pat numatoma plėsti, įamžinant vis naujus Lietuvos muzikos scenos vardus.

Planuojama, kad Šlovės tako atidarymo iškilmės vyks birželio 3 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šlovės takas

šlovės takas portretas
ten reikėtų įmūryti kaimelio išrinktųjų - tarybos narių, daugiausiai įsisavinusių kaimiečių pinigų, letenų atspaudus. Kai kurie net ir neturėdami automobilių, per kadenciją dizelinui sugebėjo ištratinti ne vieną dešimtį tūkstančių mokesčių mokėtojų pinigėlių. Čia tai šlovė ir visų kaimiečių siekiamybė, o jie pasaulį juokina su to plikio henytės klouno šlove ...

šlovė - slava - слава - валинскас

šlovė - slava - слава - валинскас portretas
советская власть + электрификация всей страны = комунизм. слава кпсс.

ŠLOVĖ

ŠLOVĖ portretas
šio krašto žmonės labai savotiškai suvokia šio žodžio prasmę
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių