Quantcast

Slidžiose uostamiesčio gatvėse – traumų pavojus

Apsnigti ir apledėję laiptai bei šaligatviai šiomis dienomis apsunkina klaipėdiečių gyvenimą. Gyventojai skundžiasi, kad sunku saugiai eiti, rizikuojama susižaloti, o su vaikų ar neįgaliųjų vežimėliais judėti – sudėtinga.

Viena tokių vietų – Herkaus Manto gatvėje po viaduku esantys laiptai.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėja Sandra Dabrienė paaiškino, kad šaligatviai ir kitos pėsčiųjų zonos po didelio snygio yra nuvalomos palaipsniui, o visko nuvalyti vienu metu nėra galimybių.

Dienraščio skaitytojas pranešė, kad Mokyklos gatvėje esantis viadukas esą visai nebuvo valomas, tačiau S. Dabrienė aiškino, kad šio tilto ruožo pėsčiųjų takas valomas, bet pripažino, kad šaligatvis, kuris ribojasi su gatve, yra užverčiamas sniegu, kai yra valoma važiuojamoji kelio dalis.

„Tokių situacijų sudėtinga išvengti tose vietose, kur šaligatviai tiesiogiai ribojasi su gatvėmis. Kai šaligatvis užverčiamas sniegu, valant gatvę, pėsčiųjų takus tenka valyti pakartotinai“, – aiškino patarėja.

Po savaitgalio snygio, pasak S. Dabrienės, rangovai visų pirma valė šaligatvius, esančius prie pagrindinių gatvių, autobusų stotelių, perėjų, nes pagal nustatytą tvarką, šios vietos turi būti nuvalytos per 4–8 val. po snygio, kitos vietos – per kitas 8 valandas.

Klaipėdiečiai pastebėjo, esą Šilutės plente esantys požeminio tako laiptai nebuvo valomi nuo praėjusios savaitės. Pasiteiravus, kas už tai atsakingi, atsakymo nepavyko sulaukti.

Klaipėdos greitosios medicininės pagalbos stoties atstovė teigė, kad esant slidžiai kelio dangai padaugėja traumuotų pacientų, kurie, paslydę gatvėje, patiria kojų ir rankų traumas. Šią žiemą tokių susižalojusiųjų nėra išskirtinai daug.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Penktadienį ,šetadienį,sekmadienį, pirmadienį, kai buvo geras oras, Draugystės parke ir dviračių take , takai virto čiuožyklomis ir nesimatė nei valančios teknikos ,nei valytojų. Šaligatviai valomi tragiškai.Tai tokia valytojų praktika-laukia kol nutirps ir sulaukia?

neliesk kubilienės neliesk

neliesk kubilienės neliesk portretas
kubilienė yra mūsų būsto stogas

Milda

Milda portretas
Varyt lauk Kubilienę iš savivaldybės
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių