Quantcast

Slidinėjimo trasai ant Utrių kalno gamina sniegą

Klaipėdos rajone jau prasidėjo paruošiamieji darbai slidininkų trasoje, ant Utrių kalno. Lapių kaimo bendruomenė, kuri prižiūri ir valdo trasos įrengimus, jau šį savaitgalį žada pakviesti slidinėjimo aistruolius į žiemos pramogų atidarymą.

Lapių kaimo bendruomenės centro vadovė Laima Karbauskienė patikino, kad sniego gaminimo įranga Utriuose dūzgia jau nuo pirmadienio.

„Kai tik rimčiau pašalo, ir pradėjome. Sekmadienį susirinkome į talką, viską susitvarkėme, pasiruošėme. Pirmadienį pradėjome pūsti sniegą“, – pasakojo L. Karbauskienė.

Sniego gaminimo įranga, technika ir kita įranga nebuvo judinta visus metus, tad bendruomenės nariams teko ir paremontuoti tai, kas buvo sugedę.

„Viską pataisėme. Kol kas planuojame savaitgalį pakviesti visus į svečius. Kelias dienas pasnigs, naktį pašals, dieną bus apie nulį laipsnių. Mums – pats tas. Turėsime tiek dirbtinio, tiek natūralaus sniego“, – tikino moteris.

Turėsime tiek dirbtinio, tiek natūralaus sniego.

Iš pradžių ketinama paruošti vieną pagrindinę ir vieną pradedančiųjų trasą. Iš viso ant Utrių kalno yra trys pagrindinės trasos ir viena, skirta pradedantiesiems slidininkams.

Sniego gaminimo įranga ima vandenį iš Minijos upės. Sniego gamybai reikia bent kelių laipsnių šaltuko.

„Neturime didelių pajėgų, yra tik trys sniego patrankos. Iš pradžių pripučiami kalnai sniego, vienas traktorius juos išstumdo, kitas lygina. Reikia, kad trasoje sniego sluoksnis būtų suspaustas, suvažinėtas. Tik galų gale jau padaromas viršutinis sluoksnis, kurį kiti velvetu vadina. Vienais metais labiau pavyksta, kitais metais ne taip gražiai išeina“, – pasakojo L. Karbauskienė.

Utrių kalno slidinėjimo trasa buvo išsaugota bendruomenės jėgomis, kuri parengė projektą tokiam turizmo objektui.

Utrių slidinėjimo trasoje veikia trys keltuvai. Moderniuoju keltuvu per valandą bus galima pakelti 700 žmonių.

Ilgosios slidinėjimo trasos ilgis sieks 250 metrų, antroji trasa driekiasi 170 metrų, trasos skirtos pradedantiesiems ir vaikams ilgis – apie 85 metrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gamina

Gamina portretas
"islaidas",kurios bus nurasytos i savininko kisene,o ne sniega!

Romas

Romas portretas
Įdomiai kažkaip. Kurioje čia vietoje Klaipėdos rajone sniego nėra, kad jį reikia gaminti ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių