Quantcast

Situacija gydymo įstaigoje papiktino klaipėdietę: mokestį medikai ėmė teisėtai?

Klaipėdietei teko sumokėti už apsaugos priemones medikams, kurie jai suteikė odontologijos paslaugas. Moteris dėl to kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM), iš kur gavo paaiškinimą, kad tokie mokesčiai iš paciento neturėtų būti imami, tačiau medikai visa tai interpretavo kiek kitaip.

Klaipėdietė Zita lankėsi pas odontologus. Be kitų mokesčių, jai buvo priskaičiuota suma ir už apsaugos priemones, kurias naudojo medikai, suteikę jai odontologijos paslaugas.

Moteriai kilo įtarimų, kad pinigų iš jos prašyta neteisėtai.

"Spaudoje skaičiau, kad jokia gydymo įstaiga, pasirašiusi sutartį su Teritorine ligonių kasa, neturi teisės iš paciento imti jokio mokesčio, susijusio su apsaugos priemonėmis medikams. Papildomai dėl to užklausiau dar ir SAM. Jos atstovai taip pat patvirtino, kad klientai neturi mokėti už medicinos darbuotojo naudojamas asmenines apsaugos priemones, tačiau iš manęs odontologai mokestį už jas paėmė", – tvirtino klaipėdietė.

Moteris kreipėsi į savo šeimos gydytoją, kad jai paaiškintų, kodėl taip yra.

Gydytoja jai pateikė tą pačią informaciją, kurią atsiuntė ir SAM atstovai.

"Tačiau ji dar pridūrė, kad vienkartinės apsaugos priemonės buvo naudojamos asmeniškai man teikiant odontologijos paslaugas, siekiant mane apsaugoti nuo COVID-19, todėl mokestis už tas medikų naudotas apsaugos priemones man buvo priskaičiuotas teisėtai. Kuo dabar tikėti? Labai gudriai išsuko. Pasirodo, bet kokius ministro įsakymus galima interpretuoti, kaip patogu, bet tikrai ne paciento naudai", – piktinosi moteris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giedrius

Giedrius portretas
Vilniuje irgi saugosi labai .jai plombavimas kainavo private apie 43€ tai dabar 58-60€

Ne vieni jie tokie

Ne vieni jie tokie portretas
Vėtrungės klinika seniai visokius priedus įteisinusi savo vidaus taisyklėse ir ligonių kasose man būtent taip buvo paaiškinta.

pensininkė

pensininkė portretas
o kada odontologai nebuvo lupikai
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių