Quantcast

Šimtmečio naujagimiams – klaipėdiečių numegztos trispalvės kojinaitės

Artėjant Valstybės dienai Klaipėdos universitetinėje ligoninėje surengta graži akcija. Akušerijos-ginekologijos departamento atstovams bei neseniai naujagimių susilaukusioms mamytėms įteiktos kojinaitės, simbolizuojančios Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

Ketvirtadienį mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė, kartu su asociacijos „Padedu augti“ ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro atstovais pasveikino vienuolika gimdyvių, kurioms padovanojo pačių klaipėdiečių numegztas trispalves kojinaites.

„Sveikas, mažyli – Lietuvai 100“ – tai visoje šalyje vykstantis projektas, kurio metu Lietuvos gyventojai ir organizacijos kviečiami prisijungti prie iniciatyvos ir megzti naujagimiams 100-mečio kojinaites, sukuriant gražų priminimą apie Lietuvai svarbią sukaktį, Valstybės atkūrimo šimtmetį.

Šia proga Klaipėdos universitetinės ligoninės Akušerijos-ginekologijos departamento vyriausiajai slaugos administratorei Salomėjai Gustienei akcijos organizatoriai perdavė daugiau nei šimtą kojinaičių, kurios ateityje bus išdalytos gimdyvėms.

„Paprasti žmonės, bendruomenių nariai mezga ir siunčia mums kojinaites su labai gražiais laiškais ir šilčiausiais linkėjimais, kuriuos prašo perduoti mūsų šimtmečio naujagimiams. Džiaugiamės, kad klaipėdiečiai labai aktyviai įsitraukė į akciją. Šiai dienai turime per šimtą kojinaičių. Tikimės, kad jų bus ir daugiau“, – sakė asociacijos „Padedu augti“ atstovė Inga Laukytė-Budrienė.

Pasak J.Simonavičiūtės, meilė Lietuvai prasideda nuo mažų dalykų, kurie yra patys svarbiausi.

„Mačiau, kaip mero priimamajame augo krūvelė numegztų kojinių ir galiu paliudyti, kad jas atnešdavo labai įvairūs žmonės – tiek maži, tiek vyresnio amžiaus. Tai parodė, kad Lietuva visiems yra brangi“, – kalbėjo vicemerė.

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje per metus pagimdo apie 3 tūkst. moterų. Per pirmąjį šių metų pusmetį naujagimių susilaukė apie pusantro tūkstančio gimdyvių. Pasak Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio, moterys gimdyti į šią ligoninę atvažiuoja faktiškai iš visos Lietuvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha!

Cha! portretas
Kaip gerai.Gal sakau, derėjo bent po 500 EU vokeliuose pridėti tėvėliams?Tai jau būtų žestas..O dabar - kojinės:D).Ar daug tų mažiukų gimsta ka neišsteni pridėt kelių vokelių?Algą sau pasimkite tokiom kojinėm..ir parduotuvėje, taip pat, kojinėm atsiskaitykite:D:D:D.///P.S.Patriotizmas ir šimtmetis čia ne prie ko

pagarba >E.

pagarba >E. portretas
liberalai ir ju statytiniai sunaikino Klaipeda, net kudikeliai ruošiami begimui

E.

E. portretas
Latvijos šimtmečio proga vaikiukams progines monetas gražiame įpakavime dovanojo. O Lietuva - tik kojines... Matyt, kad emigruodami nesušaltų. Skurdas, kad ir trispalvis.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių