Quantcast

Šilti orai išaugino vandens vartojimą uostamiestyje

  • Teksto dydis:

Šiltais orais prasidėjusi vasara išaugino vandens suvartojimą. Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ pastebėjo, kad iš kai kurių vandens siurblinių vandens suvartojimas šoktelėjo vidutiniškai daugiau nei 300 kubinių metrų per valandą. Viso per parą Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone suvartojama per 33 tūkstančius kubinių metrų. Pastebima, kad vandens poreikis išauga vakarais nuo 19 iki 22 val., kai iš darbų grįžę gyventojai jį masiškai naudoja ne tik buities reikmėms, bet ir laistymui.

„Masinis vandens suvartojimas ne tik maisto gamybai ir būtiniausioms reikmėms, bet daržams ir želdynams laistyti, gali sukelti vandens drumstumą ir mažina vandens slėgį. Todėl raginame gyventojus vandenį vartoti itin atsakingai ir taupiai, kiek įmanoma mažiau jo naudoti laistymui. Priešingu atveju, kai kuriose vietose gali tekti riboti vandens slėgį, kad būtų užtikrintas vandens tiekimas“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas.

Be to, vandens slėgis Klaipėdos šiaurinėje miesto dalyje sumažėjo ir dėl vandentiekio avarijos Liepų gatvėje, po geležinkelio bėgiais. Dėl avarijos yra uždarytas 400 milimetrų skersmens ir apie 60 metrų ilgio vamzdžio atkarpa. Uždaryta atkarpa sumažino vamzdyno pralaidumą dėl ko sumažėjo ar svyruoja vandens slėgis šiaurinėje miesto dalyje.

„Vandens padavimą nuolat stebime SCADA sistemoje ir matome, kad vandens slėgio sumažėjimas paskutiniu metu jaučiamas Liepojos g. Pamarių g. Tauralaukio g. Labrencų dvaro g., Labrenciškės g. ir šalia esančiose gatvėse. Sprendžiant pastaruoju metu išaugusį didelį vandens suvartojimą ir tuo pačiu įvykusią didžiulę avariją buvo padidintas vandens slėgis miesto vandenvietėse. Todėl prašome gyventojų supratimo ir atsakingumo per karščius vandenį vartojant tik būtinoms buities reikmėms“, – sako bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius.

Bendrovė „Klaipėdos vanduo“ deda pastangas, kad situacija būtų kuo greičiau išspręsta – avarijos likvidavimo darbai jau pradėti, nauji ketiniai 400 milimetrų skersmens vamzdžiai pradėti tiesti po veikiančiais geležinkelio bėgiais. Darbai turėtų trukti iki dviejų savaičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

harissonas fo pipelsonas

harissonas fo pipelsonas portretas
manau kaltas lansbergis

Anonimas

Anonimas portretas
Kur straipsnis apie problemas Klaipedos vandenyse del derinimu ? Kolegos greitesni...

Zmogus

Zmogus portretas
Nera vejo elektra brangsta, daug vandens isnaudojama - klausimelis???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių