Quantcast

Dėl atsarginio teisėjo „Grigeo Klaipėdos“ byloje bus apsispręsta iki spalio vidurio

Šiaulių apygardos teismui antradienį atvertus baudžiamąją bylą dėl Kuršių marių taršos ir advokatams papašius paskirti atsarginį teisėją, dėl to iki kito posėdžio spalio viduryje turės apsispręsti teismo pirmininkas.

Kaltinimai byloje pareikšti kartono gamybos įmonei „Grigeo Klaipėda“ ir keturiolikai esamų bei buvusių įmonės darbuotojų, įskaitant pagrindinį „Grigeo“ grupės akcininką Gintautą Pangonį bei „Grigeo Klaipėdos“ vadovą Tomą Eikiną.

Didžioji dalis bylos dalyvių bei advokatų antradienį procese dalyvavo nuotoliniu būdu. Į Šiaulių apygardos teismą gyvai susirinko septyni kaltinamųjų advokatai ir „Grigeo Klaipėdos“ vadovas T. Eikinas.

Bendrovei „Grigeo Klaipėda“ atstovaujantis advokatas Linas Sesickas antradienį teismo prašė išspręsti klausimą dėl atsarginio teisėjo skyrimo ir tik tuomet imtis nagrinėti bylą. Tokį prašymą advokatas pateikė praėjusią savaitę.

L. Sesickas savo prašymą motyvavo tuo, jog atsarginis teisėjas leistų užtikrinti sklandų itin didelės apimties bylos nagrinėjimą, užkirsti kelią delsimui.

„Šią bylą sudaro daugiau kaip šimtas tomų, yra 15 kaltinamųjų, procese itin didelis skaičius, 34 liudytojai, kurie bus apklausti posėdyje. Į ką atkreiptinas dėmesys – pačioje byloje yra 14 specialistų išvados. Byla pagal apimtį ir sudėtingumą išskirtinė“, – sakė advokatas.

Anot gynėjo, į bylos nagrinėjimą bendrovė kvies tarptautinius užsienio ekspertus.

„Byloje (...) reikės spręsti klausimą dėl šiuo metu egzistuojančių specialistų prieštaravimų ir neatitikimų“, – sakė L. Sesickas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Jo ir kitų advokatų teigimu, byla paskirta teisėjui, kurio kompetencija neabejojama, tačiau iki pensinio amžiaus jam liko maždaug dveji metai, tad nespėjus išnagrinėti bylos ją turės tęsti kitas teisėjas. Todėl, pasak advokatų, būtų geriau, kad jis su didelės apimties ir daug analizės reikalaujančia medžiaga būtų susipažinęs iš anksto.

Teisėjo Boleslovo Kalainio teigimu, Šiaulių apygardos teisme yra tik devyni teisėjai, tad sunku pasakyti, kada dar vienas teisėjas galėtų prisijungti prie bylos.

Teisme antradienį sutikslinant duomenis pagarsintos kaltinamųjų pavardės bei jų pareigos.

Be „Grigeo Klaipėdos“ vadovo T. Eikino ir „Grigeo“ prezidento G. Pangonio, kaltinimai pareikšti Vakarų medienos grupės konsultantui, dabar pensininkui Arūnui Pasvenskui, „VMG Klaipėda service“ direktoriui Aivarui Petrokui, „Grigeo investicijų valdymo“ generaliniam direktoriui Robertui Krutikovui, „Grigeo Klaipėdos“ finansų direktoriui Vidmantui Mačiukui, gamybos direktoriui Žygimantui Žilevičiui, technologijų grupės vadovui Irmantui Zubrui, inžinieriui-technologui Martynui Butkevičiui, operatoriui Vasilijui Jefimovui, nuotekų valymo operatoriui Arūnui Skierui, ekologei Ritai Liakstutytei bei dviem dabar jau į pensiją išėjusiems darbuotojams Rimantui Jonui Bieliauskui bei Rimai Ivaškevičienei.

Valstybei byloje atstovauja dvi Klaipėdos prokurorės – Gina Skersinskytė ir Vilija Žukauskienė. 


Komentaras

„Grigeo Klaipėdos“ generalinis direktorius Tomas Eikinas

Bendrovė prisiėmė teisinę atsakomybę dėl įvykusio incidento ir yra pasiruošusi pagal tarptautinę praktiką atlyginti visą teismo patvirtintą, mokslinėmis išvadomis pagrįstą žalą gamtai.

Tikimės, kad visų šalių suinteresuotumas šio proceso tikslais leis jį užbaigti kaip galima greičiau.

Iki tol prioritetą, kaip ir numato tarptautinė praktika, teikiame aplinkos atkūrimui – bendrovei inkriminuojamų organinių medžiagų pašalinimui iš Kuršių marių.

Tuo tikslu nuo 2020 m. vasario mėnesio inicijavome aplinkos atkūrimo priemonių plano rengimą ir jame numatytų priemonių įgyvendinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

matomai advaKotas neuztikrintas ,kad

matomai advaKotas  neuztikrintas ,kad  portretas
esamam teisejuj uzteks kysio dydzio ir jis jy paims , todel jei neims, teks statyt teiseju, atsarginy , kuris tikrai paims kysy...

Tadas

Tadas portretas
Gal ten atsiras padorus teisėjas ?

Joo

Joo portretas
Ar lanzbyyrgių vagys gali patys save teisingai nuteisti? Baigsis šnipštu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių