Quantcast

Šiandien – solidi dienraščio „Klaipėda“ sukaktis

Pokariniame mieste laikraštis pradėtas spausdinti 1945-ųjų lapkričio 7 d. Tad nuo pirmojo dienraščio "Tarybinė Klaipėda" numerio pasirodymo šiandien sukanka lygiai 74-eri metai. Kilus Atgimimo bangai, laikraštis atsikratė tarybinio šleifo ir dar prieš nepriklausomybės atkūrimą išleistas jau "Klaipėdos" pavadinimu.

1945 m. lapkričio 7 d. karo nuniokotoje Klaipėdoje, kur žmonių dar buvo labai nedaug, pradėtas leisti laikraštis pavadinimu "Советская Клайпеда" ("Tarybinė Klaipėda").

Laikraščio startui ši diena pasirinkta neatsitiktinai – pirmojo jo numerio data sutapo su svarbiausia sovietine švente – Spalio revoliucijos metinėmis.

Tų metų leidinio misija ir buvo skleisti "gerąją" tarybinio gyvenimo naujieną.

Būtent todėl pirmuosius penkerius metus dienraštis buvo leidžiamas tik rusų kalba, nuo 1950-ųjų jis pasirodydavo jau ir lietuviškai.

Kilus Atgimimo bangai, 1990 m. sausio 3 d., iki Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo likus daugiau nei dviem mėnesiams, laikraštis atsikratė tarybinio šleifo ir išėjo jau "Klaipėdos" pavadinimu.

"Šiandienėje socialinių tinklų, netikrų naujienų ir propagandos eroje "Klaipėda" liko vienas patikimiausių žinių ir informacijos šaltinių skaitytojams. Šiemet dienraštis tapo spaudos lyderiu uostamiestyje. O tai neabejotinai liudija leidinio solidumą ir patikimumą", – kalbėjo bendrovės "Klaipėdos dienraštis" direktorius Vidas Milkevičius.

Laikraščio sukaktis rodo, kad visus tuos dešimtmečius "Klaipėda" buvo ir yra reikalinga savo auditorijai – daugiatautei ir daugiakalbei miesto bendruomenei, į kurios širdį sugebėjo rasti kelią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mavy

mavy portretas
""Klaipėda" liko vienas patikimiausių žinių ir informacijos šaltinių skaitytojams" - viskas puiku! Aš irgi retkarčiais užsuku į Klaipėda. Bet yra vienas niuansas. Kas yra niuansas? - klausia rabino jaunas žydukas. Tas jam aiškina: "Вот представь - ты сунешь мне нос в жопу. У меня нос в жопеб и у тебяю Но есть разница!". Taip ir šiuo atveju. Vienas dalykas, jei pats save giri. Ir visai kitas, jei kiti giria. Taip sakant "есть разница". Versteen?

Anonimas

Anonimas portretas
"liko vienas patikimiausių žinių ir informacijos šaltinių skaitytojams" Man įdomu, ar tie, kas rašė šias eilutes, patys bent tiki tuo? Atsiverti viešuosius pirkimus, atsiverti palyginti "Klaipėdos" turinį ir matai tą "patikimumą" - kas pamokėjo, tas ir patikimesnis. Jau nešnekant apie į reketą panašius darbo metodus siekiant išsimušti tuos pinigus. Baisiausia, kad ir kiti dienraščiai naudoja lygiai tuos pačius metodus.

Internetinis darbas

Internetinis darbas portretas
Tai geriausias uždarbis. Pirmą mėnesį gavau 25386 USD už darbą 3 valandas per dieną. Aš pradėjau prieš keturis mėnesius ir iš karto namo pasiimdavau bent 5638–7364 USD per savaitę. Aš negaliu patikėti, kaip lengva buvo, kai aš tai išbandžiau. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Tai aš ir darau .............................>>>>>>>>>>>>> w­­­w­­­w.C­­­­­a­­­­­s­­­­­h­­­Flo­­w77.C­­o­­m
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių