Quantcast

Septynių vaikų mamai – valstybės apdovanojimas

Ketvirtadienį miesto rotušėje pagerbta klaipėdietė Ona Kajutienė. 78-erių moteris įvertinta už tai, kad užaugino ir gerai išauklėjo septynis vaikus – penkias dukras ir du sūnus. Už tai jai įteiktas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas kartu su prezidentūros atstovais dėkojo ir linkėjo klaipėdietei tvirtybės, geros sveikatos.

Apdovanota O.Kajutienė neslėpė, kad būti įvertintai – puikus jausmas. Tiesa, iš pradžių moteris abejojo, ar sveikata leis pačiai atsiimti apdovanojimą.

„Neleido atsikalbėti, nors ir bandžiau. Sunku vaikščioti, man negalima jaudintis. Bet, žinoma, malonu“, – kuklinosi pašnekovė.

O.Kajutienė šiandien šiukštu negali skųstis, kad yra vieniša. Ji turi septynis vaikus, dvylika anūkų ir du proanūkius. Kaip pati sakė, išauginti penkias dukras ir du sūnus lengva nebuvo. Stiprybės jai suteikė vaikai.

„Kai gimė septyni vaikai, tėvas paliko šeimą“, – atviravo pašnekovė

Nė viena atžalų neišvyko iš Lietuvos, dauguma iki šiol gyvena ir dirba Klaipėdoje.

O.Kajutienę atlydėjusios dukros apie mamą atsiliepė tik gražiausiais žodžiais.

„Mama mums nebuvo griežta, veikiau labai liberali, suteikė daug laisvės. Augdami gausioje šeimoje išmokome atsakomybės, rūpintis vieni kitais, ko gero, daugiau nei mūsų bendraamžiai. Tarkime, kai draugės pirmą kartą į rankas paėmė degtukus, mes jau ir košę mokėjome išsivirti“, – sakė viena dukrų. 

„Išmokė gyvenimo – niekur nepasimesti ir savimi pasirūpinti. Savarankiškumo. Turbūt tai pagrindinis dalykas. Paskui šios vertybės labai pravertė“, – antrino kitos dukros.

Gausi šeima gyveno Statybininkų prospekte, naujame keturių kambarių bute. Didžiausias amžius skirtumas tarp jauniausio ir vyriausio vaikų – aštuoniolika metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyveno pačiu laiku

Gyveno pačiu laiku portretas
Gyveno naujame 4 kambarių bute. Gali džiaugtis jog tai buvo tarybiniai laikai. Dabar daugiavaikėms ir dirbančioms šeimoms valstybė atkiša tik didelę špygą. pati auginu 5 - tai labai gerai žinau.

galėtų ir aiškiau parašyti

galėtų ir aiškiau parašyti portretas
kodėl turi tik 5 vaikus, jei gimė 7?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių