Quantcast

Senjorų klausimams uostamiestyje – nevienodas atsakas: svarstė penkis klausimus

Senjorų problemų sprendimo klausimai neatidedami neapibrėžtai ateičiai. Net negalėdami susitikti gyvai, uostamiesčio vadovai ir savivaldybės darbuotojai nusprendė nuotoliniu būdu susisiekti su Klaipėdos pagyvenusių žmonių asociacijos atstovais, kad išgirstų jų lūkesčius.

Nuotoliniame posėdyje siūlyta dalyvauti šešiems asociacijos nariams, nurodytą valandą prisijungė trys, tačiau tai nesutrukdė jiems išdėstyti problemų.

Tartasi dėl penkių iškeltų klausimų. Vienas pagrindinių – noras Klaipėdoje sukurti senjoro bilietą, kuris leistų žmonėms nuo 70 m. viešuoju miesto transportu važiuoti už simbolinę kainą. Esą tokį bilietą jau yra sukūrę ir sėkmingai naudoja kai kurie kiti Lietuvos miestai.

Klaipėdos mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis sakė, kad, svarstant tokį prašymą, paskaičiuota, kiek tai kainuotų miesto biudžetui. Paaiškėjo, kad neeilinė lengvata užkrautų Klaipėdai papildomą 1 mln. 300 tūkst. eurų naštą, todėl šis prašymas sulaukė neigiamo atsakymo.

Mūsų senjorai nusiteikę pozityviai, turi daug iniciatyvų, nori dialogo su miesto valdžia, tik jiems ne visada pavyksta naudotis technologijomis, kad tai būtų galima daryti nuotoliniu būdu.

Iki šiol per metus būdavo kelios dienos, kai visi klaipėdiečiai galėdavo naudotis miesto autobusais nemokamai. Tie patys ekonominiai argumentai verčia mažinti tokių dienų skaičių.

Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių asociacijos atstovai norėtų sukurti 1,5 etato darbo vietų bendruomenės namuose. Šias darbo vietas norima skirti muzikos ir šokių vadovams, kurie užsiimtų su garbaus amžiaus žmonių saviveiklos grupėmis.

Mero pavaduotojas paaiškino, kad pagyvenę žmonės buriasi į 22 kolektyvus, kaip koordinuoti jų veiklą, dar bus svarstoma.

Galbūt planuojamas darbo vietas galėtų užimti muzikos vadovas ar režisierius. Savivaldybės darbuotojai suprato, kad asociacijos atstovai jų atsakymais liko patenkinti.

Nepateikta atsakymų tik dėl Senjorų tarybos tolesnių veiksmų.

Prieš porą mėnesių, dar prieš rinkimus, kai kurie kandidatai į Seimą turėjo siūlymų dėl Senjorų tarybos nuostatų parengimo. Miesto taryba tada tam pritarė, tačiau toliau jokių veiksmų nesulaukta.

Dalyvaudami kultūros projektuose, senjorai jaučiasi nuskriausti. Jiems sunku konkuruoti su profesionaliais menininkais, todėl esą nesulaukiama piniginės paramos.

Pagyvenę žmonės norėtų atskirų, vien šiai grupei sukurtų projektų.

"Mūsų senjorai nusiteikę pozityviai, turi daug iniciatyvų, nori dialogo su miesto valdžia, tik jiems ne visada pavyksta naudotis technologijomis, kad tai būtų galima daryti nuotoliniu būdu. Mes pažadėjome, kad nepaliksime jų nuošalyje", – patikino A. Cesiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sunkūs laikai

Sunkūs laikai portretas
Perskaičius komentarus, kurie deja, tokie pikti, trūksta žodžių, ką pasakyti. Gal perskaitykite tą eilėraštį ir NEGALVOKITE APIE SAVO MOTINĄ, TĖVĄ, NES TIKRIAUSIAI NEPAVYKS, pagalvokite apie save, kad šios eilės apie jus, Tai jūsų, piktieji pilkieji beširdžiai komentatoriai, atetis... Nepalikim motinų vienų (Birutė Lengvenienė) Nepalikim motinų vienų, Kai ruduo lėtai sūpuoja laiką, Joms tada baugu ir neramu, Joms tada be galo mūsų reikia. Nepalikim motinų vienų, Kai per nemigą vasaris kaukia, Kai iš mūsų nors menkų žinių Mūsų mamos laukia - nesulaukia. Nepalikim motinų vienų, Kai per lietų gūžiasi net smilgos, Kai tokių pilkų ilgų dienų, Pilkas mezginys be galo ilgas. Nepalikim motinų vienų, Kai iš proto kraustosi jazminai, Nes linksmybių ir naujų dainų Jos seniai, seniai jau nebežino. Nepalikim motinų vienų, Taip skausmingai einančių prieš vėją! ...Tiek dar turim ARTUMOS dienų, Kiek kasdien ta artuma TRUMPĖJA...

Asta

Asta portretas
Paskaičius kai kuriuos komentarus pasidaro liūdniau nei „sėdėti“ karantine. O gi dėl ko? Dėl mūsų tautiečių pagarbos ir požiūrio į senjorus. Ko verta tauta be pagarbos tėvams ir seneliams tai yra savo šaknims. Reikia susimąstyti kas daroma ne taip, kad tėvai dirbę ir gaminę „produktą“ visą gyvenimą senatvėje sulaukia visur - NE,.... nėra pinigų,... stok ir konkuruok su savo vaikais, o dar geriau - sėdėk namuose ir lauk kol pašauks aukščiausias. Gerbiamieji, nepamirškite, jog jaunystė turi tendenciją praeitį... Geros kloties visiems!

>hugo

>hugo portretas
galit kreiptis va į tokius sudo malėjus. Jie papasakos jums kaip reikia dangą pritvirtinti, kaip ją galima įsigyti ar nupirkti ir suteiks psichologo paslaugas kad jums stresas praeitų. Kaip tik tokia tokia jų ,,minkštųjų " projektu veikla.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių