Quantcast

Senjorams uostamiestyje padeda ir savanoriai, ir įmonės

Keleivių vežimo paslaugas teikianti įmonė "eTaksi" karantino metu padeda savanorišką paramą teikiančioms organizacijoms. Uostamiestyje su įmone bendradarbiauja Klaipėdos maltiečiai, kurie ir per pandemiją globoja pažeidžiamiausius senjorus.

"Savanorių ir Maltos ordino globojamiems senjorams vežti skirsime dalį nuo visų klientų kelionių surinktų lėšų. Tad šiuo metu kiekvienas, besinaudojantis "eTaksi" paslaugomis, taip pat ir mūsų vairuotojai, prisideda prie paramos šioms organizacijoms", – tikino "eTaksi" vadovas Andrius Norkaitis.

Rizikos grupės asmenims kelionė į gydymo įstaigas ar kitais reikalais šiuo metu gali būti komplikuota – nuo pavojaus užsikrėsti virusu iki neturėjimo, kas palydės.

Suteikiamos nemokamos vežimo paslaugos padeda su šiomis problemomis susiduriantiems maltiečių globojamiems senjorams.

Šiuo metu "eTaksi" nemokamai veža maltiečių globojamus senjorus visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, o Vilniuje planuojama teikti pagalbą ir iš naktinių pamainų grįžtantiems Raudonojo Kryžiaus savanoriams.

Klaipėdos maltiečiai teikia paramą vienišiems ir nedideles pajamas gaunantiems senjorams.

Prasčiau besijaučiantys pagyvenę žmonės tris kartus per savaitę sulaukia šiltos sriubos. Tie, kurie gali patys pasigaminti maisto, dukart per mėnesį gauna lauknešėlį su maisto produktais.

"Karantino metu veiklos nenutraukėme ir toliau vežiojame senjorams sriubą. Šiuo metu tokia pagalba gal net reikalingesnė", – sakė Klaipėdos maltiečių atstovė.

Šventiniu laikotarpiu organizacijoje nuotaikos – pozityvios. Atstovės teigimu, Kalėdos praėjo sklandžiai, be rimtesnių nesklandumų. Tačiau 2020-ieji sukėlė sumaišties.

"Patyrėme naujų iššūkių, tad iškilo poreikis kitokiam organizavimui. Pavyzdžiui, dalijome kaukes ir mokėme, kaip jomis taisyklingai naudotis", – pasakojo atstovė.

Į kitus metus organizacijos nariai žiūri viltingai – tikisi, kad virusas bus nugalėtas.

"Net ir su apsauginėmis priemonėmis jaučiame riziką per kiekvieną apsilankymą. Visi mūsų globojami senjorai yra rizikos grupėje dėl amžiaus ir gretutinių ligų", – teigė Klaipėdos maltiečių atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
Is vienos puses negali savanoriui debilui uzdrausti dirbti veltui, bet per tokius debilus zmones negauna profesiobnalios ir kompetentingos pagalbos ir darbininkams yra nebemokami pinigai. Savanorius reikia saudyti, nes tai yra nusikalteliai pires darbininku klase

tulpes@lrpk.lt

tulpes@lrpk.lt portretas
O prie ko cia dabar kazkas padeda.... O kur funkcinuojanti oziu fermos valstybes garantuojama socialine parama ir socialines garantijos????

Užteks tyčiotis

Užteks tyčiotis portretas
Reikėtų vieną kartą baigti senus, pagyvenusius žmones vadinti senjorais. Štai, įdėjo suvargusios senutės nuotrauką ir – jau senjorė. Susipraskit. Jokie tie seneliai ne senjorai. Lietuva turi žodžius "ponas", "ponia". Reikia sakyti: pagyvenęs ponas ir t.t. Juk "senjoras" tai – prancūzų titulas – senjorijos savininkas, turėjęs teisę išnaudoti jo žemėje gyvenančius valstiečius (kartais miestiečius). Na, aišku, yra ir kita prasmė: kokios nors grupės vyriausieji nariai. Bet kodėl mums savintis tą pačią mažiausiai paplitusią reikšmę. Gal manote, kad pavadindami senjoru, rodote pagarbą. Anaiptol – tik pasityčiojimą.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių