Quantcast

Klaipėdos senamiestyje dėl požeminių darbų ribos eismą

Senamiestyje iki rugsėjo pradžios bus uždaromas eismas Aukštosios gatvės ruože nuo Didžiosios Vandens iki Daržų gatvių. Iš valstybės kelis sklypus nuomojanti bendrovė ruošiasi priešais Parodų rūmus statyti viešbutį, todėl pradedami kloti lietaus ir buitinių nuotekų kanalizacijų tinklai.

Kloja komunikacijas

Vairuotojai į senamiestį pateks aplinkinėmis gatvėmis – keliose vietose bus išdėlioti į apylankas nukreipiantys kelio ženklai.

Darbus Aukštojoje gatvėje atlieka rangovai pagal įmonės „Eko žaliavos“ užsakymą.

Bendrovės „Eko žaliavos“ projekto vadovas Tomas Petreikis tikino, kad paklojus požemines komunikacijas bus laukiama viešbučio statybos leidimo.

Įmonė iš valstybės nuomojasi net kelis vienas šalia kito esančius sklypus Sukilėlių gatvėje.

„Dabar vyksta inžinerinių tinklų iškėlimo darbai. Tai – pradžių pradžia. Paties viešbučio statybai dar neturime statybos leidimo. Projektus jau seniai esame pasidarę. Bet skelbėme konkursus, viskas užsitęsė. Vis dėlto tikimės, kad dar šiais metais pavyks gauti leidimus viešbučio statybų startui, jei niekas nepasikeis“, – vylėsi T.Petreikis.

Priešais Parodų rūmus esanti gatvė turės būti atstatyta tokia, kokia buvo.

Dabar vyksta inžinerinių tinklų iškėlimo darbai. Tai – pradžių pradžia

„Ten yra grindinys, ir turėsime viską atstatyti taip, kaip buvo. Kaip radome, taip ir turėsime palikti. Klojami didelio diametro lietaus ir nuotekų vamzdžiai, kurie driekiasi po gatve. Todėl ir reikės gatvę uždaryti, kad galėtume pakloti komunikacijas. Prisidedame prie inžinerinių tinklų būklės senamiestyje gerinimo“, – paaiškino T.Petreikis.

Kils du viešbučiai

„Eko žaliavos“ iš valstybės senamiestyje nuomojasi daugybę sklypų, kurie išsidėstę praktiškai vienas šalia kito. Bendrovė valdo tris sklypus Sukilėlių gatvėje, ties Mėsininkų ir Tomo gatvių sankirta.

Šiame plote planuojama statyti viešbutį su požemine automobilių stovėjimo aikštele.

 

Statys: įmonė „Eko žaliavos“ tikisi statybos leidimą viešbučiui gauti dar šiais metais. (Projekto vizualizacija)

Greta „Eko žaliavos“ iš valstybės nuomojasi dar penkis sklypus. Priešais Parodų rūmus, kitapus Aukštosios gatvės, taip pat planuojama statyti viešbutį.

„Ten turėtų iškilti dviejų aukštų su mansarda viešbutis. Planuojama 120 kambarių“, – apie projektą kalbėjo T.Petreikis.

Šalia viešbučio, kuris iškils Sukilėlių 7, 9, 11, 13, 15 adresais, bus priblokuoti kiti du suprojektuoti statiniai – gyvenamieji namai su komercinėmis patalpomis.

Numatoma atkurti ir gatves

Senamiesčio širdyje apleistos, privatiems asmenims išnuomotos teritorijos erzino aplinkinius ne vienerius metus.

Vienas čia planuojamų viešbučių iškils toje teritorijoje, kurioje sovietiniais laikais buvo pastatyta mokykla su sporto stadionu.

Priešais Parodų rūmus esančią aikštę po projektų įgyvendinimo turės kirsti dvi naujos gatvės – Junkerių ir Skutėjų, kurias tikimasi atkurti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ops

Ops portretas
Kazkoks stadijonas prarastas tai chia. Kad butai atsiras laivytes krantineje kuri turejo buti uostu nešančiu pelna uostu padovanuotu atkovotu iš vokiečiu . Bet kurmiams spekuliams uosto nereikia neišlaiko kurmiai uostu

to pasipiktinusiai

to pasipiktinusiai portretas
tai ponia norit pasakyti kad naikinant,, tuos plynus plotus" reikia ten sukišt mažos vertės stikloidus ar kitokius arh. išsigimėlių, kurių jau kaip parazitų pilnas visas centras? Neatsimenu nei vieno atvejo kad verslas pastatytą nors atitinkamo. Vien Kiras ir krantinės Memelio namai ar amžinai tušti Manto gargarai ko verti?

Pasipiktinusiai tarybinei gyventojai

Pasipiktinusiai tarybinei gyventojai portretas
Tik noriu priminti, kad Klaipeda (Memelis) buvo vokieciu miestas, per kara sulygintas su zeme. Jo senamiestyje nebuvo jokiu didziuliu skveru, parku (kas yra stalinizacijos palikimas ir svetimkunis vokiskos urbanistikos pavelde). Si visa teritorija, kaip ir atgimimo aikste, kaip ir dalis teritorijos palei zvejo paminkla, visas Danes skveras, tas pats skveras prie Svytorio gamyklos, kur stovi baidykle Neringa ar kaip ji ten, buvo uzstatyti pastatais. Statant senamiestyje po karo tarybinius pastatus, griaunant likusiu pastatu likucius ir buvo suformuoti tie baisus plyni plotai senamiestyje, tuo pat sunaikinant dali senuju gatviu tinklo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių