Quantcast

Sėkmingą verslą įsukę klaipėdiečiai: daugelis sako, kad elgiamės kvailai

Vyrų grožio studiją uostamiestyje bemaž prieš dvejus metus įkūrę klaipėdiečiai Povilas ir Ernesta Malinauskai su šypsena prisimena šiam startui krapštę paskutinius taupyklės centus. Nors šiandien sutuoktiniai gali džiaugtis sėkminga verslo plėtra, sutartinai tvirtina: stebuklų nebūna – kuo daugiau dirbi, tuo labiau sekasi.

Pasilepinti nori ir vyrai

Kaip prisipažino Ernesta, dar jai besimokant mokykloje kirbėjo mintis, kodėl mieste nėra specializuotų salonų, kuriuose galėtų gražintis vien vyrai.

Kai jau kiek vėliau šiomis įžvalgomis kaip galimybe imtis nuosavo verslo jauna moteris pasidalijo su savo sutuoktiniu, iš pradžių sulaukė gana skeptiškos jo reakcijos.

"Žinoma, buvo baimių, kaip tai pasiteisins Klaipėdoje. Kita vertus, neturėjome ko labai prarasti. Pinigų nesiskolinome, investavome savo santaupas – sudaužėme visas taupykles ir iškrapštėme iš jų paskutinius centus, – šyptelėjo diplomuota psichologė. – Tuo metu tiesiog galvojome: nepasiseks – tai nepasiseks, namų juk neprarasime. Kai apie šią idėją pasikalbėjome su mano tėčiu, jis netrukus surado patalpas. Nuvažiavome jų apžiūrėti, ir tada jau vyras, pamatęs, kaip viskas galėtų atrodyti, taip užsidegė, kad aš net nebeturėjau kur įsiterpti."

Sutuoktinių idėja buvo paprasta, tačiau sykiu novatoriška ir aktuali, tad šie kriterijai leido tikėtis padėti tvirtus pamatus veiklai.

"Norėjome, kad tai būtų vieta, kur vyrai jaustųsi laisvai, kad būdami vyriškoje aplinkoje jie galėtų visiškai atsipalaiduoti. Dėl to šiam salonui ieškojome ir meistrų vyrų. O šiandien mūsų pirmoji įsteigta vyrų grožio studija išties tapo tokia vieta, kur vyrai ateina ne vien tam tikrų procedūrų, bet ir pabendrauti, ramiai atsigerti kavos ar tauriųjų gėrimų, maloniai pasibūti vyriškoje oazėje", – teigė Ernesta.

Anot pašnekovės, lankytojai jau pamažu įsisąmonino, jog galima sau leisti bent kartą per mėnesį stabtelėti valandai ar pusantros ir atsipalaiduoti.

"Antai barzdos tvarkymas prilygsta SPA ritualui – ant veido dedami drėgni karšti ir šalti rankšluosčiai, tepamos įvairios kosmetinės priemonės ir pan.", – pasakojo Ernesta, šiandien su sutuoktiniu vadovaujanti jau trims – dviem vyrų ir vienam moterų – grožio salonams.

Manikiūru nesužavėjo

Pašnekovų pastebėjimu, vis daugiau stipriosios lyties atstovų savo išvaizdai skiria ne mažiau dėmesio bei investicijų nei moterys.

"Jei net ne patys vyrai, jų moterys skatina rūpintis savo įvaizdžiu – turbūt bemaž trečdalį mūsų klientų užregistruoja jų antrosios pusės. Pavyzdžiui, prieš vestuves tampa populiaru darytis vyrišką grimą, taip pat vyrai nori susitvarkyti antakius. Žinoma, populiariausios procedūros išlieka kirpimas, barzdos formavimas, pastebime, kad populiarėja švarus skutimas, – tendencijas vardijo E.Malinauskienė. – Anksčiau vyrams siūlėme ir manikiūro bei pedikiūro paslaugas, tačiau, įvertinę, kad jų poreikis nebuvo didelis, šių procedūrų atsisakėme."

O neseniai sutuoktiniai ėmėsi originalios socialinės akcijos – gražino kelis uostamiesčio nakvynės namų lankytojus.

"Net nepasakytumei, kad šie žmonės benamiai. Tiesiog per klaidą ar netinkamą, neteisingą gyvenimo būdą praradę namus. Norėjosi padaryti kažką gero, suteikti tokią paslaugą, kurios šie žmonės įprastai sau negalėtų leisti. Galbūt kai kam tai bus stimulas siekti gyvenime kažko daugiau, ryžtis kažkokiems pozityviems pokyčiams. Nes kai kurios transformacijos buvo išties įspūdingos. Apskritai visi akcijos dalyviai labai džiaugėsi savo nauju įvaizdžiu", – kalbėjo Ernesta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Šaunuoliai. Sėkmės jums. Kažkaip norėtusi ir adresiuką sužinoti

Klaipediete

Klaipediete portretas
Ispudingo dydzio ta taupykle turbut buvo:-)

Jooo

Jooo portretas
Barzdotas vyriškis jau labai "gražiai " atrodo pliaže, pakėlus galvą. Kaip tik psichologija teigia, kad barzdą renkasi tas , kuris nepasitiki savimi , turintis ką slėpti. Arba , kaip dabar. Seka kitų pavyzdžių.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių