Quantcast

Sekmadienio vakarą parką Klaipėdoje nušvietė deglai

Sekmadienio vakarą Klaipėdos sukilimo herojams surengtas dar vienas renginys – Skulptūrų parke prie paminklo „Už laisvę žuvusiems“ klaipėdiečiai pakviesti uždegti deglus, kurie skirti įprasminti Klaipėdos sukilimo aukų atmintį ir šlovę.

Idėja su degančiais deglais pagerbti žuvusius Klaipėdos sukilimo dalyvius užgimė dar prieš trejus metus.

Renginio iniciatoriai – pernai vasarą miręs visuomenininkas, Lietuvos piliečių sąjungos pirmininkas Dionyzas Varkalis ir jo jaunasis kolega Benas Volodzka.

„Mūsų renginys neoficiozinis, kurio tikslas – pilietinės savimonės išjudinimas, tai yra labai svarbu, kiek kiekvienas asmeniškai nori pagerbti žuvusius sukilėlius. Oficialūs renginiai turi kiek kitokią konotaciją, negu mūsų minėjimas. Mūsų deglai – ugnies šviesa simbolizuoja viltį, tikėjimą ir pagarbą tiems herojams, kurie įvykdė Klaipėdos operaciją“, – teigė B. Volodzka.

B. Volodzka savo kalboje prie paminklo „Už laisvę žuvusiems“ užsiminė ir apie Klaipėdos sukilimo vado Jono Budrio Polovinsko paskutinąją valią, apie jo norą būti palaidotam Klaipėdoje.

„Jo palaikai ilsisi JAV, tačiau šiuo metu sprendžiama, kur jį perlaidoti Skulptūrų parke ar Kopgalio kapinaitėse. Manyčiau, kad jis turėtų atgulti šalia savo bendražygių, Klaipėdos sukilimo kovos draugų, Skulptūrų parke, senosiose miesto kapinėse. Čia jam tinkamiausia vieta“, – įsitikinęs B. Volodzka.

Neoficialusis Lietuvos piliečių sąjungos surengtas renginys prasidėjo Tautiškos giesmės giedojimu, minėjime prisiminti to meto liudininkų pasakojimai apie Klaipėdos sukilimo karinę operaciją, skambėjo patriotinės dainos ir eilės apie Lietuvos praeitį.

Renginį vainikavo Jurgio Zauerveino „Lietuviais esame mes gimę“ – neoficialusis Klaipėdos krašto himnas.

Visiems atėjusiesiems buvo dalinami deglai, o kad renginio dalyviai nesušaltų, jie buvo vaišinami karšta arbata.

Prie paminklo budėjo jaunimo sargyba. Taip bus išreiškiama pagarba žuvusiesiems karinių veiksmų metu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jojo

jojo portretas
už laisvę, už LGBT ir panašias "vertybes". Taigis.

Jop

Jop portretas
Šaunuoliai !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kita karta,jaunimas vertinantis Laisvę !

tik

tik portretas
vėjas pūtė pūtė pūtė. Šalta. Lijo. Patrijonai snarglėti savaitę vaikščios kosėdami. Voilà.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių