Quantcast

Savotiškas civilizacijos kelias Klaipėdoje: interneto stotelė varo iš proto

Civilizacija į Klaipėdą ateina savotiškais keliais. Vos tik mieste atsirado moderni interneto ir paslaugų stotelė, vieną jų vandalai sulaužė. O prie ką tik pradėjusios veikti tokios stotelės Taikos prospekte ėmė rinktis vaikigaliai, nešini garso kolonėlėmis.

Bokštelis su nemokamo belaidžio interneto prieiga, SOS stotele pastatytas prie Taikos prospekto 33 namo.

"Ir kam pastatė? Nei dieną, nei naktį negalime ilsėtis. Jaunimėlis garsiai leidžia muziką, belaide kolonėle prisijungia prie nemokamo interneto", – tikino žmonės.

Gyventoja skunde savivaldybei pažymėjo, kad šeima augina mažą vaiką, tad toks triukšmas namo kieme tikrai sunkiai pakeliamas.

Situaciją ėmėsi aiškintis Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas akcentavo, kad garsiai leisti muziką viešose vietose naktį tikrai draudžiama.

"Kaip ir draudžiama kitaip triukšmauti – šūkauti ar švilpauti. Ypač nakties metu. Teks pasižvalgyti, ką ten jaunimas veikia", – sakė L. Lapinskas.

Nemaloni situacija užfiksuota ir prieš porą metų uostamiestyje pastačius pirmąją tokią stotelę. Ji atsirado Naikupės gatvėje. Panašūs įrenginiai buvo sumontuoti ir paplūdimiuose – po vieną Smiltynėje ir vadinamajame neįgaliųjų pliaže.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Naikupės gatvėje pastatytas įrenginys iš karto buvo apniokotas vandalų.

Saulės baterija įkraunama stotelė tausoja gamtą ir turi daug privalumų – prisijungus USB laidu galima nemokamai įkrauti telefonus, kitus mobiliuosius įrenginius, naudotis belaidžiu internetu, "Bluetooth" prieiga, prisipūsti dviračių padangas, kamuolius. Modernią techniką saugo saugos tarnyba – tam buvo sumontuoti davikliai.

Viltasi, kad naujas akcentas mikrorajone ilgai išliks nesugadintas, tačiau netrukus gyventojai rado nupjautą dviračių pompos žarnelę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelson

Nelson portretas
Nu rejkia normalej kad visiem butu ten sienoliu giveno daug,teta mano ej 85 nu tur but negeraj klausit koki nesuprantama muzika.

Nijolei

Nijolei portretas
Juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Už frančizę tai teks mokėti, o jei be jos, tada draudimas bus brangesnis. Jeigu įvykiai kartosis, tuomet draudimas bet kuriuo atveju brangus.

klp

klp portretas
taip ,teisingai.Klaipėda tavo budulių miestų,O tarybinės klaipėdos šunauja tik ir kiršina žmones ir šūdą mala apie kiekvieną naujoviškesnį valdžios sprendimą...
VISI KOMENTARAI 41

Galerijos

Daugiau straipsnių