Quantcast

Savivaldybių rinkimai: renka komisijų narių komandas

Iki savivaldybių ir merų rinkimų likus mažiau nei pusei metų, Teisingumo ministerija kviečia asmenis, siekiančius tapti savivaldybių rinkimų komisijų nariais ir komisijų pirmininkais, dalyvauti atrankoje.

Klaipėdos mieste yra 54 apylinkės. Kiekvienoje jų per rinkimus darbuosis apylinkių rinkimų komisijos, kurių kiekvieną turės sudaryti mažiausiai po 5 narius.

Rinkimai planuojami kitų metų kovo 5-ąją, tačiau komisijos narių bei jų pirmininkų atranka paskelbta jau dabar.

Tad asmuo, siekiantis tapti rinkimų komisijos nariu ar jos pirmininku, iki spalio 26 d. turėtų pateikti nustatytos formos prašymą, aukštąjį teisinį išsilavinimą patvirtinančio dokumento kopiją.

Kandidatas turi būti Lietuvos pilietis, nesusijęs priesaika ar pasižadėjimu su užsienio valstybe, būti ne jaunesnis kaip 18 metų rinkimų komisijos sudarymo metu, nuolat gyventi Lietuvoje.

Svarbu ir nepriekaištinga reputacija. Asmuo, pretenduojantis į šias pareigas, neturėtų būti teistas, įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu pripažintas padaręs nusikalstamą veiką ar turintis neišnykusį arba nepanaikintą teistumą.

Svarbu, ar pretendentas per pastaruosius penkerius metus nebuvo atleistas iš rinkimų ar referendumo komisijos nario pareigų už šio kodekso ar kitų įstatymų pažeidimą, ar per pastaruosius trejus metus nebuvo atleistas iš renkamų arba skiriamų pareigų dėl priesaikos arba pasižadėjimo sulaužymo, pareigūno vardo pažeminimo, taip pat dėl etikos normų pažeidimo.

Pretendentas į rinkimų komisijos narius negali būti uždraustos organizacijos narys.

Rinkimų komisijos nariais negali tapti tikrosios karo tarnybos arba alternatyviosios krašto apsaugos, taip pat statutinės institucijos ar įstaigos tarnybos pareigūnai, taip pat teismo pripažinti neveiksniais.

Rinkimų komisijos nariais negali tapti ir teisėjai, asmenys, kurie per pastaruosius 10 metų apkaltos proceso tvarka buvo pašalinti iš pareigų arba neteko Seimo nario mandato.

Kandidatas, pretenduojantis į savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkus, papildomai privalo turėti šio darbo patirties.

Savivaldybės rinkimų komisijų nariams ir jų pirmininkams darbo užmokestis bus mokamas proporcingai jų dirbtam laikui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
O kur nuoroda į veiksmą, aprašytą šiame straipsnyje? Tiek daug prirašyta, o nuorodų nėra....

ir

ir portretas
vel svoja kgberg saika putodama isplaukia i pavirsiu tik idomu kas /putas/ nugriebs???===

Anonimas

Anonimas portretas
Kaune prie balsadieziu ir skaiciavimu neprileiskyt konservu atstovu nes bus finalas kaip per seimo rinkimus
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių