Quantcast

Savivaldybėje misija baigta: K. Vintilaitė traukiasi iš valstybės tarnybos

Ilgametė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vadovė Kristina Vintilaitė sulaukė pensinio amžiaus ir traukiasi iš valstybės tarnybos. Moteris neketina pasinaudoti galimybe pratęsti savo darbą savivaldybėje.

Pagal Valstybės tarnybos įstatymą, sukakus 65 m. valstybės tarnautojas yra atleidžiamas.

"Toks įstatymas, ir nieko nepadarysi. Yra dar mentorystė iki dvejų metų, bet nenoriu būti nesąžininga, brautis ir aiškinti, kad būčiau puiki mentorė savo skyriuje. Tai būtų nepelnyta privilegija", – pabrėžė K. Vintilaitė.

Vadovauti Viešosios tvarkos skyriui baigianti vedėja džiaugėsi, kad prieš devynerius metus sukurtas skyrius, išaugęs nuo trijų iki 33 žmonių, yra labai stiprus.

Ką dabar darysiu? Aš reikalinga namie. O paskui bus matyti, jei trūks veiklos, rasiu, ką veikti.

Anot jos, stiprūs ir poskyrio vadovai, kiti darbuotojai.

K. Vintilaitė negailėjo geriausių žodžių savo bendradarbiams.

Prieš 30 metų K. Vintilaitė dirbo Klaipėdos savivaldybėje valdybos sekretore, tai būtų šiandienos administracijos direktoriaus analogas, tik jai nepriklausė finansinių reikalų tvarkymas.

Kai susikūrė Klaipėdos apskritis, K. Vintilaitė buvo paskirta vadovauti Teisės departamentui, paskui dvi kadencijas dirbo Vyriausybės atstove Klaipėdos apskrityje.

2007 m. uostamiesčio gyventojai ją išrinko Metų klaipėdiete.

Klaipėdos savivaldybėje sukūrus Viešosios tvarkos skyrių, ji jam vadovavo nuo 2011 m. iki dabar.

"Esu labai dėkinga buvusiam merui Rimantui Taraškevičiui, dabartiniam merui Vytautui Grubliauskui, jo buvusiems komandos nariams – Juditai Simonavičiūtei, Artūrui Šulcui. Jie, nepaisant mano griežto darbo braižo Vyriausybės atstovybėje, man patikėjo labai įdomią ir naują sritį. Ir tas mano beveik 10 metų laikotarpis buvo labai svarbus kūrybine prasme. Ką dabar darysiu? Aš reikalinga namie. O paskui bus matyti, jei trūks veiklos, rasiu, ką veikti", – dienraščiui teigė K. Vintilaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Dabartinė vyriausybės atstovė tai tik imitacija palyginus kokia buvo Vintilaitė

Arvydui

Arvydui portretas
pirmiausia reikia turėti sazine paciam, kad galetum spresti apie kitus, deja Ektis jos neturi

Arvydui

Arvydui portretas
Na na..Nieko tu nežinai. Paklausinėk jei rasi ką iš senesniu liudininku kaip Vintilaitė su kitais keliais bendražygiais ,,mušėsi" dėl pajūrio žemės kur nuo Melnragės iki Karklės, kur valdžiagyviu svolačiai kartu su kriminalais ir kita šušara ,,ėmė" buvusias vaikų stovyklas ir kitus sklypus prie jūros. Kaip beveik laimėjus Kristinos pastangas švariai nuleido į kanalizaciją:D) vienas garsus prokururius ir to pasekoje pergale šventė juodieji kombinatoriai. Gal ponas Bosas papasakos apie to meto prixvatizavimo - pardavimo batalijas ar kaip jis įsigijo toje zonoje 200ha po pigiaja?:D)To pono Vintilaitė netaršė bet laikotarpis buvo kažkur apie tą metą. _______O kaip Palangos žmonės kurie niekur nerado užtarimo kai jiems pagal įstatymą nebuvo gražinamos kažkada jiems priklaususios žemės galimai nusižiūrėtos tam tikros rūšies pacukų ?Tik Kristina už juos ėjo..Nu krc., tingiu daugiau aiškint. Ieškok pats jei įdomu ir tik paskui rašyk
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių