Quantcast

Sąvartynams tvarkyti – daugiau lėšų

Nelegaliems sąvartynams kuopti, naujiems želdiniams įkurdinti ir esamiems genėti, pavojingoms atliekoms šalinti prireikė papildomų lėšų. Šioms priemonėms paskirstyta beveik 100 tūkst. eurų.

Pinigų bus atseikėta iš Klaipėdos miesto aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos. Dalis jų – 44,3 tūkst. eurų – buvo sutaupyta, pasibaigus viešųjų pirkimų procedūroms. Teigiama, kad paslaugos nupirktos pigiau, nei planuota. Kitą dalį – 53,9 tūkst. eurų – siūloma paimti iš praėjusių metų likučio.

Daugiausia lėšų – 45,3 tūkst. eurų – pritrūko naujiems želdiniams kurti ir esamiems tvarkyti. Skirti papildomai pinigų prašymą pateikė savivaldybės Miesto tvarkymo skyrius.

Nurodoma, kad buvo atnaujinti želdiniai miesto gatvėse ir skveruose. Daugiamečiai gėlynai įkurdinti Pempininkų aikštėje, prie Poilsio parko.

Siekiant pagerinti gyvenimo sąlygas, sumažinti dulkėtumą prie garsą izoliuojančių sienučių pasodinta vijoklinių augalų Jūrininkų prospekte, Priestočio ir Sportininkų gatvėse.

Taip pat įkurdinta naujų medžių lopšelių-darželių teritorijose, kur buvo keičiamos tvoros.

Tvarkyti ir želdiniai, augantys prie dviratininkų-pėsčiųjų takų. Važiavimą jais apsunkino pasvirusios, sausos medžių šakos, patys medžiai.

Dalis želdinių, kurie auga greta dviračių-pėsčiųjų tako palei Danę, Taikos prospekte, buvo apgenėti, o sausuoliai pašalinti.

Papildomai lėšų reikia ir savavališkai užterštoms teritorijoms tvarkyti.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Romualda Chuševė informavo, kad per pirmąjį pusmetį buvo iškuopti 43 mieste buvę nelegalūs sąvartynai.

Surinkta, pakrauta ir išvežta utilizuoti 150 tonų statybinio laužo, 60 tonų padangų, keturios tonos biodegraduojančių atliekų. Dar reikia sutvarkyti 60 užterštų vietų, kurios yra visame mieste.

Pavojingoms atliekoms šalinti papildomai prašoma skirti 12,9 tūkst. eurų. Išlaidas padidino prieš mėnesį įvykusi nelaimė Nemuno gatvės ruože tarp Lakštučių ir Varnėnų gatvių. Jos metu išsiliejo naftos produktai. Jie buvo išvalyti ir utilizuoti.

"Buvo planuota viena suma, bet įvyko nelaimė. Reikėjo papildomų lėšų. Nesuplanuosi, kada kas nors nutiks", – komentavo R.Chuševė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ups

ups portretas
Nenuketas liko dar vienas, paliks groziui...

14

14 portretas
Baltijos pr. 14 baisu kas darosi, metaliniai garažai nukelti, o siukšlynas liko baisus. Jau pora mėnesių niekas nejuda.

ups

ups portretas
Baltijos prospektas 14 kalnai siuksliu ir baldu,lentgaliu. Dar vienas nelegaliai stovintis metalinis garazas. Savivaldybe bejege cia tvarka padaryt. Kiek berasai ar skambini ,rezultatas matosi. Pasiteisinimai ju buna dirbam darom... ir t.t. Mazdaug baik skambint. Duok ramiai nieko nedaryt.... Lietuva. ....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių