Quantcast

Savanoriai mobilizuojasi renginiams pajūryje

Klaipėdoje jau surinktos savanorių, kurie talkins didžiuosiuose vasaros  renginiuose, grupės. Birželio pradžioje regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ starto metu savanoriaus apie pusšimtis klaipėdiečių, o per Jūros šventę – dvi dešimtys.


 

Klaipėdoje jau surinktos savanorių, kurie talkins didžiuosiuose vasaros  renginiuose, grupės. Birželio pradžioje regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ starto metu savanoriaus apie pusšimtis klaipėdiečių, o per Jūros šventę – dvi dešimtys.

Grupės sukomplektuotos

Uostamiestyje vasaros sezono pradžią pirmąjį birželio savaitgalį paskelbs Klaipėdos pilies džiazo festivalis bei ilgai lauktas burlaivių regatos „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ startas.

Vasarai įsibėgėjus į tikrą fiestą baltame burių mieste pakvies naują istorijos puslapį verčianti Jūros šventė.

Didžiųjų renginių metu organizatoriams norinčių talkinti klaipėdiečių grupės jau sukomplektuotos. Netrukus planuojama ir antroji mokymų sesija burlaivių regatos metu savanoriais tapsiantiems klaipėdiečiams.

„Pirmasis mokymų etapas jau įvyko. Savanoriai „Baltic Tall Ships Regatta 2015“ jau surinkti“, – teigė viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ tarptautinių projektų koordinatorė Violeta Ulevičienė.

Talkins burlaivių įguloms

Didžiųjų burlaivių regatoje šiemet savanoriauti panoro pusšimtis klaipėdiečių.

Pašnekovė patikino, jog 50 pagalbininkų turėtų pakakti, mat planuojama, kad minėtomis dienomis į Klaipėdą atplauks apie trys dešimtys burlaivių. V.Ulevičienės teigimu, savanoriai bus skirstomi į dvi grupes: laivų ryšininkus ir organizacinę grupę.

Pirmieji rūpinsis visais įgulų rūpesčiais, jų narius lydės kelionėse mieste, spręs visas iškilsiančias problemas.

„Jie būtinai turi mokėti anglų kalbą, būti draugiški, smalsūs, gerai orientuotis mieste“, – paaiškino V.Ulevičienė.

Balandžio 30 d. didžiųjų burlaivių regatos savanoriai rinksis į antrąjį mokymų etapą, kur bus detaliau supažindinti su laivo įgulos veikla, galinčiais iškilti klausimais bei jų sprendimo būdais.

Domisi ir vyresni

Antroji grupė rūpinsis visais renginio organizavimo klausimais, talkins organizacinei renginio grupei.

Pašnekovės teigimu, savanoryste renginiuose dažniausiai domisi jaunesni klaipėdiečiai, bet šiemet juose talkins ir vyresnio amžiaus žmonės.

„Galime pasidžiaugti, kad yra vyresnio amžiaus asmenų grupė. Jų amžius toks, kad jie veikiausiai galėtų ateiti savanoriauti ir su savo pilnamečiais vaikais“, – pasakojo įstaigos atstovė.

Teiks ir medicinos pagalbą

Nepilnamečiai savanoriauti renginiuose nebuvo masiškai kviečiami, tačiau tiems, kurie kreipėsi, taip pat bus surasta veiklos.

Jūros šventėje paprastai savanoriauja apie porą dešimčių studentų. Papildomai talkininkų paprastai nebūna ieškoma, nes šie neatlygintinai šventės metu padedantys jaunuoliai kreipiasi patys.

„Visuomet turime grupę studentų, kurie savanoriškai prisijungia padėti“, – paaiškino V.Ulevičienė.

Jūros šventės metu savanoriausiantys klaipėdiečiai bus apmokyti teikti ir pirmąją pagalbą. Nuspręsta kartu su Maltos ordino pagalbos tarnyba šventės teritorijoje įrengti du pagalbos centrus.

Pirmoji būtina pagalba klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus teikiama Atgimimo aikštėje ir Kruizinių laivų terminale. Taip pat šventės renginiuose vaikščios ir keli mobilūs pagalbos teikėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių