Quantcast

Savaitgalį uostamiestyje nuobodu nebus: ką nuveikti?

Jau šį šeštadienį uostamiestyje skelbiama kalėdinių renginių pradžia, kai nušvis ne tik žmonių dovanota Kalėdų eglutė Teatro aikštėje, bet ir "Smiltynės perkėlos" keltas.

Skambės grupės "Royce" premjera

Šeštadienį (lapkričio 30-ąją) nuo 12 val. Turgaus gatvėje startuos šventinė mugė, o 16.30 val. Karlskronos aikštėje maltiečiai įžiebs "Gerumo žvaigždę".

Tos pačios dienos 17 val. vyks laukiamiausia Klaipėdos eglės įžiebimo šventė Teatro aikštėje "Kalėdų eglutės pasaka", čia pasaką seks Kalėdų Senelis.

Renginio metu vėl nušvis natūrali sidabrinė žaliaskarė.

Tai bus ypatinga diena ir Klaipėdoje kuriančiai grupei "Royce" – Teatro aikštėje susirinkusi publika pirmąkart išgirs naują legendinės "Kardiofono" dainos "Kalėdų eglutė" versiją.

Ji sukurta specialiai šiai progai, bendradarbiaujant su miesto kalėdinių renginių organizatoriumi – viešąja įstaiga "Klaipėdos šventės".

Dainos premjeriniam pristatymui besiruošiantis grupės "Royce" lyderis ir vokalistas Ilja Gun publikai pristatys rimtą ir kokybišką dešimtmečių istoriją skaičiuojančios "Kardiofono" dainos versiją, kuri papildys ir būsimą grupės albumą.

"Kalėdų eglutės" naujoji aranžuotė pirmąkart gyvai nuskambės pasibaigus teatralizuotam Kalėdų eglutės įžiebimo renginiui iš dramos teatro balkonų, iki šiol šis kūrinys transliuotas tik miesto radijo stoties eteryje.

Šventinį vakarą Teatro aikštėje "Royce" savo gerbėjams dovanos keletą savo repertuaro dainų.

Kartu su Klaipėdos miesto eglės įžiebimu kalėdinis girliandos nušvis ir ant bendrovės "Smiltynės perkėla" keleivinio kelto "Nida", kuris kursuoja iš Senosios perkėlos Klaipėdoje į Smiltynę ir atgal.

Pernai pirmą kartą 50 metrų ilgio keltas "Nida" buvo papuoštas kone kilometro ilgio kalėdinėmis girliandomis.

Pasak "Smiltynės perkėlos" generalinio direktoriaus padėjėjos Agnės Ratkienės, šiemet prireikė pakeisti keletą nebeveikiančių girliandų ir keltas vėl pasidabino gražiausioms metų šventėms.

Šviečiantis keltas skleis kalėdinę nuotaiką ir džiugins klaipėdiečius ir miesto svečius iki Trijų karalių.

Sekmadienį (gruodžio 1-ąją) 12–15 val. vyks labdaros akcija "Maltiečių sriuba".

Kitą savaitgalį išlies ledą

Jei oro sąlygos leis (pavyks išvengti stipraus vėjo ir liūties), gruodžio 7-ąją 17 val. bus atidaryta atvira ledo čiuožykla.

"Ledo pasaką" kurs Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo "Speigas" auklėtiniai.

Pasak viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" kūrybos vadovės Dalios Grikšaitės, tikimasi, kad temperatūra lauke neperkops dešimties laipsnių šilumos ir klaipėdiečiai galės džiaugtis nauja po keliolikos metų Teatro aikštėje vėl atsirasiančia pramoga.

Čiuožykla bus maždaug 20 metrų ilgio ir pločio. Norintiesiems pačiuožinėti reikės susimokėti simbolinį pačiūžų mokestį (ne daugiau nei 5 eurai).

Organizatoriai pasirūpino reikiamu kiekiu pačiūžų, tačiau bus leista čiuožti ir savo.

Vienu metu ant ledo ne ilgiau valandos galės pramogauti apie 30–40 žmonių.

Gruodžio 8-ąją 17 val. pirmą kartą vyks atvira čiuožimo pamoka norintiesiems prisijaukinti ledą, o 18–20 val. – pačiūžų vakarėlis.

Ledo čiuožykla Teatro aikštėje veiks kasdien: pirmadieniais–trečiadieniais – 12–21 val., ketvirtadieniais – sekmadieniais – 12–22 val.

Nuo giesmių iki bėgimo

Šventiniai renginiai Klaipėdoje tęsis visą gruodį.

Gruodžio 13-ąją 18 val. planuojamas kalėdinis vakaras buvusioje Šv. Jono bažnyčios aikštėje "Tikroji Kalėdų istorija".

Stebuklingą Kalėdų istoriją pasakos ir giesmes giedos Vilniaus evangelikų liuteronų bažnyčios ansamblis "Adoremus".

Gruodžio 14-ąją 12 val. Žvejų ir žuvies perdirbėjų konfederacija ir Karinės jūrų pajėgos klaipėdiečius kviečia į tradicinį, jau 18-ąjį prieškalėdinį susibūrimą skanauti žuvienės ir kareiviškos košės.

Gruodžio 15-ąją 13 val. labdaringas kalėdinis bėgimas Klaipėdos senamiesčio gatvėmis "Padovanok senjorams Kalėdas".

Startas – Turgaus g. 21, greta Lietuvos verslo kolegijos.

Nušvis ir Palanga

Gruodžio 6-ąją kalėdinėmis spalvomis nušvis bei į kelionę laiku pakvies Palangos miesto eglė.

Kalėdų eglę įžiebs ir žiemos švenčių laukimo pradžią kurorte jau kitą penktadienį paskelbs patrankos šūvis.

Nuo tada šventinėmis dekoracijomis pasidabinęs ir tūkstančiais lempučių suspindęs kurortas pelnytai galės vadintis Kalėdų šviesos miestu.

Šiemetinė žaliaskarė, padabinta tikromis eglišakėmis, ne tik spinduliuos kalėdinę nuotaiką, bet ir tyliai seks žiemišką miško pasaką.

Penktadienį 18 val. Eglės įžiebimo renginys, kaip žada organizatoriai – Palangos kultūros ir jaunimo centro atstovai – bus išties įspūdingas.

Apie tai, kuo nustebinti žiūrovus, susirinkusius į Palangos eglės įžiebimo šventę, kurorto kultūros darbuotojai galvoti pradėjo dar vasarą.

Tada, pasak Palangos kultūros ir jaunimo centro direktorės Vitos Petrauskienės, ir kilo mintis į kurortą pakviesti Lenkijos teatrą "Teatr Akt", savo įspūdingais pasirodymais garsėjantį ne tik Lenkijoje, bet ir už šalies ribų.

Šventinė programa buvo parengta specialiai Palangai.

"Tai – tarptautinis lietuvių ir lenkų menininkų projektas. Muziką Palangos eglės įžiebimo šventei sukūrė kompozitorius Kristijonas Lučinskas, renginio režisierius – Karolis Makauskas", – sakė V.Petrauskienė.

Palangoje dar neįžiebus žaliaskarės vyksta įvairūs renginiai: koncertai, dovanų meistarnės visai šeimai, kalėdinės kūrybinės dirbtuvėlės ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastaba

Pastaba  portretas
Grupės dainos premjera įvardinta kaip svarbiausias šventės akcentas!!!!!! Žurnalistams ir organizatoriams viskas su GALVA gerai????????

A

A portretas
Kazin ar bus tu paciuzu 44 45 46 ismieru,?

Teleu

Teleu portretas
Kaip atsibodo tie importiniai pavadinimai .......gros tas ir tas
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių