Quantcast

Sausį – sustiprintas Klaipėdos pareigūnų dėmesys eismo saugumui užtikrinti

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos pareigūnai, kaip ir kolegos visoje Lietuvoje, visą sausio mėnesį vykdo papildomas policines prevencines priemones, skirtas pavojingiausiems Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimams nustatyti ir užkardyti. Sausio 10–13 d. didžiausias dėmesys skiriamas vairuotojų, kurie nesustoja prie pėsčiųjų perėjų, kaip to reikalaujama pagal taisykles, kontrolei.

Pagal KET, artėdamas prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, vairuotojas privalo sulėtinti greitį arba sustoti prieš kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“, kad praleistų į bet kurią jo važiavimo krypties eismo juostą, o keliuose su viena eismo juosta kiekviena kryptimi – į bet kurią eismo juostą perėjoje įžengusį, žengiantį arba prieš pat eismo juostą (važiuojamosios dalies kraštą) stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

Reguliuojamoje sankryžoje ar pėsčiųjų perėjoje, kai šviesoforo ar reguliuotojo signalai leidžia važiuoti, vairuotojas privalo duoti kelią nespėjusiam pereiti važiuojamosios dalies pėsčiajam, kuris įžengė į ją esant leidžiančiam eiti signalui.

Visur – net ir ne pėsčiųjų perėjoje – vairuotojas privalo praleisti neregį pėsčiąjį, signalizuojantį baltąja lazdele, arba neįgalųjį, važiuojantį per kelią neįgaliųjų vežimėliu.

Sausio 11 dieną vos per porą valandų prie vienos pėsčiųjų perėjos Klaipėdoje, Kauno gatvėje, vykdytą priemonę pareigūnai nustatė penkis pažeidimus. Vairuotojams, pažeidusiems  reikalavimą sustoti prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, gresia bauda nuo 60 iki 90 eurų. Taip pat gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Įvairias tikslines policines priemones eismo saugumui gerinti Klaipėdos policijos pareigūnai vykdo nuolat, todėl vairuotojus ragina keliuose elgtis atsakingai ir drausmingai – laikytis visų KET, segėti saugos diržus, neleistinai nesinaudoti mobiliaisiais įrenginiais ir jokiu būdu nevairuoti apsvaigus nuo alkoholio ar neturint tam teisės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
O kur pėsčiujų atsakomybė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių