Quantcast

Sausio 15-ąją minės ir G. Nausėda

Kitų metų Sausio 15-osios renginių programą jau patvirtino Vyriausybė. Šimtosios Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos metinės bus švenčiamos ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos mastu.

Rugsėjo viduryje uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas prasitarė, kad tądien numatomi du išskirtiniai koncertai.

Vienas, pasak jo, vyks "Švyturio" arenoje – labiau pramoginis, o kitas – protokolinis, oficialusis koncertas vyks Klaipėdos dramos teatre.

Tikėtina, kad abu koncertus arba vieną jų gyvai transliuos Lietuvos televizija.

Po šią savaitę vykusio pasitarimo mero pavaduotojas Arvydas Cesiulis sakė, kad viename koncertų ir kai kuriuose renginiuose dalyvaus šalies Prezidentas Gitanas Nausėda.

Numatyti labai įvairūs renginiai.

"Renginių programa patvirtinta Vyriausybės. Numatyti labai įvairūs renginiai. Mero paminėti du koncertai – tik viena nedidelė dalis, nors akcentas gana ryškus, nes viename jų dalyvaus ir Prezidentas. Tačiau šventė neapsiribos vien koncertais ar kitokių pasismaginimų organizavimu, turime labai įvairiapusę programą", – sakė A.Cesiulis.

Žadama, kad bus nemažai parodų – Prancūzų ambasados paroda Klaipėdos universitete, parodos Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje, Seime, Vilniaus universitete ir kitur.

Mero pavaduotojas teigė, kad renginių programa bus ilgalaikė.

"Reikėtų akcentuoti, kad Sausio 15-oji nėra vienintelė diena, kai minima, švenčiama, veikiama. Mūsų programa numato visų metų renginius. Pavyzdžiui, pavasarį Klaipėdos universitete vyks tarptautinė konferencija, skirta šimtmečio paminėjimui", – pasakojo vicemeras.

Sausio 15-ąją 12 val. vyks iškilminga ceremonija Skulptūrų parke prie paminklo "Už laisvę žuvusiems". Joje taip pat planuoja dalyvauti Prezidentas.

Turėtų vykti ir tradicinis naktinis žygis iš Priekulės, Palangos. Žygio dalyviai grįš į Teatro aikštę. Tačiau kol kas nežinoma tiksli žygio data – vyks iš sausio 13-osios į 14-ąją ar iš 14-osios į 15-ąją.

Sausio 15-ąją numatomas tradicinis prefektūros šturmas Teatro aikštėje.

"Ne viską paminėjau, bet bus daug įvairių renginių. Koncertai – tik vyšnaitė ant torto", – tikino mero pavaduotojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GAL GERIAU SEDEK VILNIUJE

GAL GERIAU SEDEK VILNIUJE portretas
O aukstas ir grazus sakys is teatro aikstes tribunos kalba, kur kazkada kalba sake Hitleris ? Juk Lietuva su ginkluotais sukileliais okupavo (o ne prijunge) Klaipedos krasta !

šikau ant to nuosėdos

šikau ant to nuosėdos portretas
ir šikau ant jo atvažiavimo, o dar daugiau ant storašiknio trūbadūro liberasto

to >Vokietis

to >Vokietis portretas
Tau jau visai kukū su tuo putleriu, asilo berete..Turbūt kasdien kad gautum kaifą, dantim sudraskai Putino portretą į mažiausius skutelius?:D) Ar popierių spausdinimui pats perki ar partija tiekia?:D)
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių