Quantcast

Saulės vonių išsiilgę klaipėdiečiai atidarė deginimosi sezoną

Nesulaukdami pavasario ir nepaisydami gamtos kaprizų, saulės vonių entuziastai nusprendė pradėti vasaros sezoną nuo gegužės 1-osios. Patys drąsiausieji, pajūrio kopose susiradę užuovėją, išsirengė ir atsidavė saulės teikiamiems malonumams.

Tokių ankstyvų saulės vonių "kregždžių" pasirodo kiekvieną pavasarį, tik, pavyzdžiui, pernai jos sezoną atidarė mėnesiu anksčiau, nes jau balandžio pradžioje pasitaikydavo viena kita šiltesnė diena.

Šiemet, net gėda sakyti, pirmas drąsiausiųjų pasirodymas paplūdimyje buvo tik gegužės 1 d. Ir tai tik gilesnėse kopų vietose, kur neužpūtė vėsokas pietvakarių vėjas. O tie, kurie vaikščiojo pakrante, buvo priversti užsisegti striukes.

Vis dėlto dailaus įdegio mėgėjams medikai turi ne itin gerų žinių. Pavasario saulė yra labai aktyvi ir gali pridaryti daugiau bėdos nei naudos.

"Gegužės 1-oji buvo labai graži diena, bet iš tikrųjų tądien ultravioletinis indeksas Klaipėdoje buvo 4, taigi apsauga nuo saulės buvo privaloma. Būtina naudoti apsauginius kremus, reikėtų rūpintis vaikais. Mažyliams iki dvejų metų apskritai nerekomenduojama degintis. Kalbėdami apie saulės žalą, turime galvoje ne tik patį agresyviausią odos vėžį – melanomą. Kuo žmogus daugiau saulės spindulių "surenka", tuo daugiau tų odos pakitimų ir gali atsirasti. Nereikėtų taip anksti išsirengti, nes šiuo metu saulė yra labai aktyvi", – įspėjo odos ligų gydytoja Jolanta Česienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baltaode

Baltaode portretas
Mes turime gaudyti kiekviena saules spinduleli, nes gauname jos labai mazai . Tai ne pietuose, kur pastoviai sauleta. Todel, kai kazkas aiskina, kad per atokaiti nesideginti- juokai.....pavasario jau kaip ir nera, po birzelio vidurvasario , nusienauta zole atnesa rudenejanti ora....o kada vasara su saule? kada degintis?...

Vėtra

Vėtra portretas
To dar nebuvo. Gulime pliažuose, kai butuose radiatoriai raitosi nuo karščio .

hm

hm portretas
, bet šildymo sezona tesiam
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių