Quantcast

Saugių švenčių planas parengtas: Klaipėda ruošėsi griežčiausiam režimui

Ruošiantis sustiprintam karantino režimui, Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas dar pirmadienį minėjo siūlymą nuo šios savaitės palikti atviras vos tris įvažas į uostamiestį. Nors, kaip paaiškėjo, nei miestas, nei valstybė resursų tokiai totaliai kontrolei neturi, saugių švenčių planas vis dėlto parengtas.

Anot uostamiesčio vadovo, Klaipėdos savivaldybė, jei ne vienintelė, viena iš nedaugelio ėmė ruoštis sugriežtintam karantinui net nelaukdama Ministrų kabineto sprendimų.

"Mes buvome pasirengę maksimaliai riboti judėjimą į Klaipėdą, iš Klaipėdos ir pačiame mieste, kaip tai buvo numatyta dar pirminiame Vyriausybės nutarime. Tačiau, kai situacija buvo įvertinta plačiu mastu, pamatėme, kad kelias savaites kontroliuoti dvi ar tris įvažas į miestą realiai galimybių nėra", – kalbėjo V. Grubliauskas.

Ruošėmės didžiausiam apsiausties režimui.

Todėl nuspręsta automobilių srautus riboti tik savaitgaliais, pradedant nuo prieššventinio.

Ir, anot mero, šis savaitgalis bus tarsi generalinė repeticija prieš artėjančias Kūčių ir Kalėdų bei Naujųjų metų šventes.

V. Grubliausko teigimu, neatmestina, kad per šventes kai kurios įvažos į Klaipėdą gali būti uždarytos ir fiziškai.

"Savaitgaliais prie pagrindinių kelių į miestą policijos ekipažai budės. Tiesa, informacija nėra galutinė, dar nesinori žmonių gąsdinti. Mes jau iš pat pradžių ruošėmės didžiausiam apsiausties režimui, buvome susidėlioję planus, bet dabar juos jau pati Vyriausybė lengvina", – teigė meras.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė vakar pristatė sugriežtinto karantino taisyklių įsigaliojimą arba Saugių švenčių planą.

Ministrės teigimu, švenčių metu Lietuvoje bus įrengta 250 postų ir dirbs gerokai didesnės policijos pajėgos bei bus pasitelkta daugiau vidaus reikalų sistemos pareigūnų, įsitrauks Šaulių sąjunga bei karo policija.

Vytautas Grubliauskas / Redakcijos archyvo nuotr.

Tam šalyje ketinama pasitelkti apie 900 policijos ekipažų, kuriuos sudarys per pusantro tūkstančio pareigūnų.

Tiesa, policijos pajėgos dėl pandemijos irgi kiek sumažėjusios. Lietuvoje koronavirusu serga 182 policininkai.

Kontrolės postai veiks nuo gruodžio 18 d. 13 val. iki gruodžio 20 d. 21 val., nuo gruodžio 23 d. 13 val. iki gruodžio 27 d. 21 val. ir nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi- to Laima

Chi- to Laima portretas
Tik nereikia lia lia lia.. Patys Skverneliui būnant valdžioje klykėte ir visaip tyčiojotės iš Verygos, kad perdaug sugriežtintas režimas, o dabar, nė mėnesio nepradirbusią vyriausybę už tą patį ėmėt garbinti.. Na ir keisti jūs žmonės.

Laima

Laima portretas
SAUNUOLIAI KLAIPEDISKIAI , POLICIJOS PAREIGUNAI , MERAS GRUBLIAUSKAS IR VISI SAUGIU SVENCIU PLANUOTOJAI. JAUCIASI KAD NAUJA VALDZIA KIMBA I DARBUS, KAD DAROMA VISKAS KORONOVIRUSO SUVALDYMUI. TAI NE SKVERNELIS IR VERYGA KURIE PASTOVIAI RODYDAVOSI TELEVIZIJOS EKRANUOSE IR PASAKODAVO PASAKAS APIE VIRUSA. TEISINGAI VIENAS POLITIKAS PER FORUMA YRA PASAKES KAD NAUJOJI VYRIAUSYBE IR VALSTIECIU TAI YRA KAIP DANGUS IR ZEME SEKMES SIMONYTEI IR VISAI VYRIAUSYBEI.

Senis

Senis portretas
Grubliauskas geras pūtikas. Burbulų... :DDDDDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių