Quantcast

Sankryžoje sužibo šviesoforas: pokyčiai tik po publikacijos

Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryža du mėnesius tampė nervus miestiečiams. Po rekonstrukcijos šviesoforai šioje sankryžoje ne tik kad nepagerino eismo kokybės, bet ir sukėlė papildomų rūpesčių.

Pokyčių sulaukta tik po publikacijos portale.

Apie spūstis, kurios tęsdavosi iki Kauno gatvės vidurio, savivaldybės darbuotojai pripažino žinoję seniai, tačiau vis svarstė, ką daryti.

Įrengus naują šviesoforą, žalios spalvos signalas leisdavo vairuotojams pasukti iš Kauno gatvės į kairę, tuo pat metu sukantieji į dešinę, į Šilutės plentą, turėdavo be reikalo deginti degalus varikliuose.

Galbūt iš šio šviesoforo visi tikėjosi daugiau.

Šalia esančio Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato darbuotojai teikė siūlymą naikinti ne vieną dešimtį automobiliams stovėti skirtų vietų ir tą gatvės dalį paversti eismo juosta.

Reikalo ėmėsi ir savivaldybės Transporto skyrius. Tą kartą skyriaus vedėjas Rimantas Mockus tikino, kad šviesoforo darbą reikėtų tobulinti.

"Tai – faktas. Aš manyčiau, kad atsiradusi žalia sekcija viską išspręstų. Taip, sankryža veikia, bet korekcijos juk galimos. Pralaidumas šioje vietoje turi būti pagerintas. Galbūt iš šio šviesoforo visi tikėjosi daugiau. Paprastų žaliųjų rodyklių dabar nekabiname, reikia koreguoti šviesoforo reguliavimą. Mes visi norime, kad naujas daiktas veiktų gerai", – paaiškino R.Mockus.

Tokiam sprendimui įgyvendinti užteko savaitės. Penktadienį Kauno gatvės ir Šilutės plento sankryžoje buvo įrengta papildoma sekcija.

Savivaldybės pranešime teigiama, kad specialistai ir toliau stebės situaciją naujai įrengtoje šviesoforinėje sekcijoje ir, esant poreikiui, priims sprendinius, kurie pagerintų šviesoforinės sankryžos pralaidumą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mindaugas

Mindaugas portretas
Blogiausia kad už 100 metrų kitas šviesoforas, tai reikėjo iškart dėti akcenta kad čia reguliuojama sankryža, daryti pėsčiujų perėja ir atitraukti arčiau šviesoforo autobuso sustojimus ir priekyje esantį šviesoforą naikinti.

Piirst

Piirst portretas
Pasakė Mockus.

Broniui

Broniui portretas
Prieš perkant automobilį reikėjo pagalvot, kur jį statysi. Statyti ant šaligatvių ir žolynų negalima bet kuriuos jei statai turėtum būti nubaustas. Parkavimo vietų mieste pilna.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių