Quantcast

Šaligatvių remontui – šimtai tūkstančių

Klaipėdoje kone kasdien pasigirsta nusiskundimų dėl susidėvėjusių šaligatvių. Atrodo, situacija netrukus pagerės, mat jiems tvarkyti šiemet skirta per 700 tūkst. eurų.

Dalis uostamiesčio šaligatvių skaičiuoja ne vieną dešimtmetį, kiti ir dar daugiau.

Klaipėdiečiai skundžiasi, kad suskeldėjusiais, duobėtais šaligatviais sudėtinga keliauti judėjimo negalią turintiems bei vyresnio amžiaus žmonėms, vežimėlius stumiančioms mamoms.

Anot Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų, šiemet susidėvėjusių šaligatvių remontui skirta 714 400 eurų.

Už šias lėšas jau sutvarkyti ir tvarkomi šaligatviai Šermukšnių, Malūnininkų, Alksnynės gatvėse bei Statybininkų ir Baltijos prospektuose.

Atnaujinami šaligatviai daugiabučių namų kiemuose, prie švietimo įstaigų, nuolat atliekama šaligatvių priežiūra visame mieste.

Šiemet planuojama sutvarkyti apverktinos būklės šaligatvį Naikupės gatvėje, kuris driekiasi nuo nuo Taikos prospekto iki Naikupės g. 25 namo.

Taip pat, vykdant gatvių ištisinių dangų remontą, bus atnaujinti šaligatviai Gedminų, Jurginų gatvėse, labiausiai susidėvėję gatvės ruožai Šilutės plente.

"Eilės tvarka remontuosime atskiras, labiausiai pažeistas Poilsio gatvės šaligatvio dalis. Tai bus daroma atsižvelgiant į skiriamą finansavimą miesto šaligatvių ir pėsčiųjų takų priežiūrai", – komentavo Klaipėdos miesto savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vyriausioji specialistė Milda Milbutaitė.

Šiuo metu baigiama atlikti pirkimo procedūras dėl I.Simonaitytės gatvės šaligatvių remonto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gyventojas

Gyventojas portretas
po baliu ir festivaliu nelabai kas beatlieka

Anonimas

Anonimas portretas
O Į gatves kada?

Blinda

Blinda portretas
Zardininku-Statybininku pr. rajonai visai pamirsti. Nei zadetu aiksteliu automobiliams, nei saligatviu kiemuose atnaujinimo nesimato. Svarbu, kad sunkiasvoris transportas diena-nakti su ivairiais pavojingais gyvybei kroviniais dunda, rieda... "Valdzia", matyt, tai tenkina.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių