Quantcast

Sakurų parko įrengimas pabrango

Tarp Žvejų rūmų ir Klaipėdos Naujosios apaštalų bažnyčios maždaug hektaro dydžio Sakurų parko įrengimo kaina pabrango trečdaliu milijono eurų nuo tada, kai prieš kelerius metus buvo pasirašyta sutartis su rangovais. Savivaldybės atstovai tikino, kad šių pinigų turėtų pakakti, o patį parką planuojama pabaigti per šiuos metus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos vyriausioji patarėja Inga Kubilienė, kuruojanti Miesto tvarkymo skyriaus veiklą, patikino, kad parke šiuo metu yra intensyviai dirbama, o darbai turėtų būti baigti dar šiemet.

"Nors pagal darbų eigą dėl pabaigtuvių turiu šiokių tokių dvejonių, galbūt liks kokie nors smulkūs nepabaigti darbai, tačiau šiuo metu yra asfaltuojami takai, jie atrodys kiek kitaip, nei kituose parkuose. Jų jau yra nutiesta trečdalis, išbetonuota teritorija prie tvenkinio, išbetonuoti laiptai. Jau atvežti ir želdiniai, pradės juos sodinti spalio mėnesį, kaip ir buvo planuota", – teigė I.Kubilienė.

Tad tikėtina, kad sakurų žiedais čia klaipėdiečiai galės grožėtis jau kitą pavasarį.

Šioje teritorijoje gruntas buvo nestabilus, todėl pernai pavasarį kuriam laikui teko stabdyti darbus, tikslinti projektą, stiprinti gruntą, įrengti papildomą drenažą.

Šiuo metu jau yra įrengtos vaikų žaidimo aikštelės. Liejama danga, įrengtas apšvietimas, sumontuotas tualetas.

"Ar užteks projektui pinigų? Kaip ir daugumai seniau pasirašytų sutarčių, ir šiuo atveju lėšos projektui buvo padidintos, kai indeksavome kainas, atsižvelgdami į Statistikos departamento rodmenis. Daugiau neplanuojame didinti, tad bendra projekto vertė yra apie 1,4 mln. eurų", – patikino I.Kubilienė.

Tad jau visai greitai pietinėje miesto dalyje, naujame parke, pasodinus apie 50 dviejų rūšių sakurų, taip pat kalninių juodųjų pušų, azalijų, rododendrų ir kitų augalų, vietoj buvusio pelkyno, kuriame ne taip seniai perėjo vandens paukščiai, atsiras nauja patraukli poilsio erdvė klaipėdiečiams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai dar 10 metų

tai dar 10 metų portretas
palaukim tai nė statyti nereikės - sulyginsim kaip stadiono griuvėsius Vilniuje:D)

Jonukas

Jonukas portretas
Alaus baro reikia

to chi

to chi portretas
Labai gera vieta zaisri vaikams salia gatves.. ir saugokitea brokuoto plytelou paklojimo..astrsu kampai..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių