Quantcast

Rusijos piliečių pilietinė pareiga: Dūmos rinkimai – ir Klaipėdoje

Rusijos piliečiai, renkantys įstatymų leidėjus savo tėvynėje, pilietinę pareigą galės atlikti ir Klaipėdoje. Balsuoti bus galima Rusijos Federacijos generaliniame konsulate sekmadienį nuo 8 iki 20 valandos.

Išankstinio balsavimo Klaipėdoje nebus, balsuojama bus tik tikrąją rinkimų dieną.

"Visi Rusijos piliečiai, kurie turi balsavimo teisę, galės dalyvauti Dūmos rinkimuose, tačiau kiek jų ateis, tikrai negaliu pasakyti, nes neaišku, kiek RF piliečių šiuo metu yra Klaipėdoje. Ne visi gi informuoja apie savo atvykimą, be to, dėl pandemijos sienos kirtimas irgi sudėtingesnis. Taigi išankstinių rinkėjų sąrašų nėra. Bet kuris Rusijos pilietis, turintis balsavimo teisę, galės ateiti į konsulatą ir balsuoti", – paaiškino RF generalinis konsulas Klaipėdoje Jevgenijus Choriško.

Pasak generalinio konsulo, ankstesni rinkimai į Dūmą Klaipėdoje vyko visai kitomis sąlygomis, tačiau bet kuriuo atveju šiuo metu bus laikomasi visų epidemiologinių reikalavimų.

"Neabejotinai užtikrinsime patalpų, kuriose vyks balsavimas, sanitarinę kontrolę. Yra sumontuoti oro filtrai, prie įėjimo į pastatą bus vykdoma rankų dezinfekcija. Rekomenduosime visiems atvykusiems dėvėti veidą dengiančias kaukes, turėti vienkartines pirštines. Jei atvykusieji viso to neturės, suteiksime. Geriausia turėti ir savo rašiklį, kuriuo reikės pažymėti balsavimo biuletenį. Žinoma, laikysimės socialinės distancijos. Taip pat ketiname matuoti visų atvykstančiųjų kūno temperatūrą", – teigė generalinis konsulas.

Per balsavimą rytoj bus renkami įstatymų leidėjai į 450 vietų Rusijos Valstybės Dūmą, kurioje prezidentą Vladimirą Putiną remianti partija "Vieningoji Rusija" šiuo metu turi 334 mandatus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

   portretas
eiliniai putinhuilo rinkimai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių