Quantcast

Ruošiasi Velykoms: išaugo kiaušinių pardavimai

Klaipėdiečiai jau ruošiasi Velykoms. Tai rodo išaugę kiaušinių pardavimai. Prekybos tinklų atstovai žada, kad šios prekės parduotuvių lentynose tikrai nepritrūks.

Parduoda milijonus

„Maximos“ Pirkimų departamento direktorius Marius Tilmantas pasakojo, kad pernai „Maximos“ parduotuvėse buvo parduota 10 mln. kiaušinių, šiemet tikimasi parduoti daugiau.

„Šiemet planuojame parduoti daugiau nei 12 milijonų. Atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, kasmet pasirūpiname didesniais kiaušinių kiekiais ir įvairesniu jų asortimentu. Aktyvesnis kiaušinių ir jų dažų pirkimas prasideda likus kelioms savaitėms iki šventės. Smarkiai ūgteli ne tik susidomėjimas baltais kiaušiniais, kuriuos gyventojai noriai renkasi marginimui, bet ir dažymui taip pat puikiai tinkančiais kiaušiniais rudu lukštu, pasižyminčiais tokia pat maistine verte, kaip ir balti kiaušiniai. Velykiniu laikotarpiu fiksuojami tris kartus intensyvesni putpelių kiaušinių pardavimai. Šiemet velykiniu laiku lentynose bus galima rasti visų rūšių kiaušinių, o didžiosiose prekybos tinklo parduotuvėse – ir Afrikos stručių kiaušinių, kurio svoris gali siekti net iki dviejų kilogramų“, – sakė M. Tilmantas.

Šiuo metu galima įsigyti tiek auginamų narvuose, tiek laikomų ant kraiko ar ekologiškai auginamų vištų kiaušinių – šią informaciją nurodo ženklinimas ant pakuotės ir lukšto.

„Pirkėjai vis dažniau rinkdamiesi kiaušinius atkreipia dėmesį į tai, kokiomis sąlygomis yra laikomi paukščiai. Prekybos tinklas yra išsikėlęs tikslą iki 2025 m. atsisakyti narvuose auginamų vištų kiaušinių prekybos. Pokyčius įgyvendiname palaipsniui, pradedant nuo švietimo kampanijos iki nuoseklių ir konkrečių žingsnių. Pavyzdžiui, 2021 m. pabaigoje savo „Meistro kokybės“ kulinarijos ir konditerijos produkcijoje atsisakėme narvuose laikomų vištų kiaušinių“, – paaiškino „Maximos“ Pirkimų departamento direktorius.

Velykiniu laikotarpiu fiksuojami tris kartus intensyvesni putpelių kiaušinių pardavimai.

Ko ieško pirkėjai?

„Rimi Lietuva“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva patikino, kad pirkėjai gali rinktis kiaušinius pagal kainą, spalvą, dydį, rūšį ir kilmės šalį.

„Siūlome platų kiaušinių pasirinkimą: balto lukšto ant kraiko laikomų vištų kiaušinių, visų kategorijų rudo lukšto vištų kiaušinių, taip pat ekologiškų vištų kiaušinių ir putpelių kiaušinių. Pasitinkant Velykas, prekybos centruose ryškiausiai auga balto lukšto vištų ir putpelių kiaušinių pardavimai. Apskritai prieššventiniu laikotarpiu kiaušinių pardavimai išauga du tris kartus“, – pažymėjo pašnekovė.

Iš visų rūšių labiausiai „Rimi“ parduotuvėse perkami laisvų ir ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai, jų kainos viršija tris eurus.

„Pastebime, kad pirkėjai vis dažniau renkasi laisvai ir ant kraiko laikomų vištų kiaušinius, o narvuose laikomų vištų kiaušinių įsigyjama mažiau. „Rimi Lietuva“ yra išsikėlusi tikslą padidinti ant kraiko, laisvai laikomų ir ekologiškų vištų kiaušinių asortimentą bei ilgainiui visiškai atsisakyti narvuose laikomų vištų kiaušinių. Kalbant apie kiaušinių dažus, tai – sezoninė prekė, kurios aktualumas ir pardavimų augimas jaučiamas tik velykiniu laikotarpiu“, – tikino O. Suchočeva.

Parduoda vis daugiau

„Iki“ parduotuvėse taip pat pastebimas išaugęs kiaušinių pirkimas, tendencijos panašios – daugiausia perkami laisvų arba ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai.

„Kiaušinių „Iki“ parduotuvėse tikrai nepritrūks. Kaip rodo pardavimų duomenys, iš tiesų didėja pirkėjų dalis, kuri renkasi laisvai bėgiojančių ar ant kraiko laikomų vištų kiaušinius. Per metus tokių pardavimai augo 12 proc. Narvuose laikomų vištų kiaušinių pardavimai išliko panašūs. Taip pat savo asortimente turime ekologiškus, laisvai lakstančių vištų kiaušinius. Jie, beje, taip pat turi savo pirkėją. Tokių kiaušinių distribuciją plėstume, tačiau labai sunku rasti tiekėjų, kurie užtikrintų mums tokių kiaušinių nuolatinį tiekimą“, – sakė „Iki“ Komunikacijos vadovė Vaida Budrienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juk

Juk portretas
Ruošiuosi dazysiu vyro kiausinius.. lūpdažiu..

tomas

tomas portretas
perku kiausinius tik laikomus narvose, jo kiausiniai iskrenta pro groteles, bet uztat netesiu gamtos kiasiniu dezutemis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių