Quantcast

Ruošiamasi antrajam rinkimų raundui

Jau kitą pirmadienį prasidės išankstinis balsavimas antrajame prezidento rinkimų ture. Kaip ir praėjusią savaitę, iš anksto vėl bus balsuojama penkias dienas. Sykiu bus renkami ir Lietuvos atstovai į Europos Parlamentą.

Po sekmadienio darbymečio Klaipėdos rinkimų apygardos komisija ruošiasi naujam etapui.

Šiandien į Vyriausiąją rinkimų komisiją Vilniuje turi būti išgabenti į maišus sudėti ir užplombuoti klaipėdiečių rinkimų biuleteniai.

Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas neslėpė, jog šįkart biuletenių maišai dvigubai sunkesni nei per ankstesnius rinkimus.

"Yra 110 maišų – po du iš kiekvienos apylinkės, kurių yra 55. Tik šį kartą tie maišai gerokai sunkesni. Anksčiau bendras svoris siekdavo apie toną, dabar, manau, jie viršys dvi tonas", – teigė A.Gritėnas.

Išankstinis balsavimas vyks nuo kito pirmadienio iki penktadienio, gegužės 20–24 d., nuo 8 iki 20 val.

Balsavimas specialiuose paštuose, tai yra ligoninėse, slaugos namuose, kariuomenėje, laisvės atėmimo įstaigose, kaip ir anksčiau, vyks nuo trečiadienio iki penktadienio.

Balsavimas namuose numatytas penktadienį ir šeštadienį. Namuose paprastai balsuoja 70 metų ir vyresni rinkėjai, dėl sveikatos būklės negalintys atvykti į rinkimų apylinkę.

Gaila, kad dabar tai tampa mada.

"Ar aktyvūs ir šį kartą bus išankstiniai rinkimai, sunku prognozuoti. Nes Europos Parlamento rinkimais gyventojai, regis, nelabai domisi. Kažkodėl mažai kas ir akcentuoja tų rinkimų svarbą. Ar rinkėjai turės teisę atsisakyti ir nebalsuoti vienuose ar kituose rinkimuose? Taip, yra tokia galimybė. Ir gaila, kad dabar tai tampa mada", – apgailestavo A.Gritėnas.

Na, o tikrąją rinkimų dieną, gegužės 26-ąją, sekmadienį, balsavimas apylinkėse vyks nuo 7 iki 20 val.

Po šios dienos paaiškės, kas laimėjo Lietuvos Respublikos prezidento rinkimus ir kas Lietuvai atstovaus Europos Parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Bus visi jiems reikalingi biuleteniai užpildyti ir tai aišku kad šimonytei pasiseks.Neduok tu Dieve gėjų užtarėja,tai iš visur kaip skėriai važiuos į mūsų šalį.Bus iškrypėlių šalelė.

Anonimas

Anonimas portretas
O KAM BALSUOTI ..FAKTINIS LIETUVOS TEVAS PASAKE PRIES RINKIMUS SIMONYTEI ,KAD MES JAU LAIMEJOME.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių