Quantcast

Rumpiškės kvartalo gyventojus piktina atvykėlių „dovanos“: šiukšlina beveik po langais

Uostamiesčio gyventojus stebina kai kurių žmonių elgesys. Užuot išmetę atliekas į joms skirtus konteinerius, kai kas jas nutarė išpilti gyvenamųjų namų kieme, prie naujai sutvarkyto takelio. Tokiu vaizdu jau kelias dienas priversti bjaurėtis Rumpiškės kvartalo gyventojai.

Užfiksavo telefonu pro langą

Apie nemalonią staigmeną Rumpiškės g. 20B ir 19 namų kieme viešai pranešė vienas vyras, nufotografavęs vaizdą pro daugiabučio langą.

Pasak jo, šiukšlių maišą išmetė ir paliko nepažįstami tamsaus gymio žmonės, kurių jis nespėjo užfiksuoti telefonu.

Rumpiškės kvartalo gyventojai svarstė, gal derėtų mandagiai pasikalbėti su atvykėliais ir paprašyti jų susirinkti paliktą "turtą".

Viena klaipėdietė teigė, kad kalba angliškai, tad dėl susikalbėjimo problemų nekiltų, o ir užsieniečiai problemų svetimoje šalyje dažniausiai nenori.

Tačiau perspėjimu pasidalijęs vyras tikino, esą kalbėtis neverta, nes atvykėliai – studentai ir jie kalbų tikrai nesiklausys, nes jokie draudimai jiems nerūpi.

Skundo kol kas negavo

Kadangi Rumpiškės kvartale yra nemažai vaizdo stebėjimo kamerų, gyventojai svarstė, gal valdininkai padėtų nubausti viešosios tvarkos pažeidėjus.

Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas sakė, kad gyventojų skundų dėl šiukšlintojų bent kol kas nėra gavę.

Viliamasi, kad daliai gyventojų vaizdo stebėjimo kameros padės išsiugdyti ir didesnį sąmoningumą.

"Informacijos apie šioje vietoje paliktas šiukšles kol kas nebuvome gavę, patikrinsime. Rumpiškės kvartalo projektas dar nepabaigtas, vaizdo kamerų eksploatacija Viešosios tvarkos skyriui neperduota. Išsamesnę informaciją gali pateikti projektą įgyvendinantis Statybos ir infrastruktūros plėtros skyrius", – nurodė L.Lapinskas.

Tačiau dėl vaizdo stebėjimo kamerų pasiteiravus Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus, paaiškėjo, kad jie informacijos taip pat neturi.

Aušra Lukauskienė. Vytauto Petriko nuotr.

Vaizdo kameros jau veikia

Vis dėlto į klausimą dėl vaizdo kamerų išsamiau atsakė Klaipėdos savivaldybės tarybos ir mero sekretoriato vyr. specialistė Aušra Lukauskienė.

"Anksčiausiai atnaujintoje Rumpiškės kvartalo teritorijoje vaizdo kameros jau veikia. Tuo tarpu II (čia ir yra minimi Rumpiškės g. 19 ir 20B namai) bei III teritorijose esančių vaizdo stebėjimo kamerų eksploatacija savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui bus perduota visiškai užbaigus projekte numatytus darbus (tikimasi, kad tai bus padaryta iki šių metų pabaigos), tada bus ieškoma operatoriaus stebėjimo funkcijai atlikti. Tikimasi, kad dėl vaizdo stebėjimo kamerų daugiabučių gyventojai galės jaustis saugiau. Viliamasi, kad daliai gyventojų vaizdo stebėjimo kameros padės išsiugdyti ir didesnį sąmoningumą, nes kai kuriems, savo šiukšles numetantiems bet kur, užuot nunešus atliekas iki artimiausio atliekų konteinerio, jo, matyt, trūksta", – teigė A.Lukauskienė.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 366 straipsnį tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o nusižengus pakartotinai – nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savaivaldybe, nemiegokit!

Savaivaldybe, nemiegokit! portretas
Stebėkim, fiksuokim, kai pradės tie "svečiai' mokėti baudas, gal pakels savo kultūrą iš džiunglių lygiol

Vėtra

Vėtra portretas
Centras , senamiestis pilnas atvykėlių, kalbančių rusiškai ir kažkokia kita kalba ( nežinau kokia). Jie vaikšto po kelis ir visai nesaugiai vakare pasijunti , kai iš nugaros eina keli vyrai , kurių kalbos nesupranti . Kad ir tunelis po Pilies tiltu - tamsa , nedega nei viena lempa . Senamiestis dėl gatvių remonto visas užtemdytas . Nesaugu , pavojinga ir nejauku. Seniai jau prie suoliukų nebuvo tiek saulėgrąžų lukštų , šiukšlių .

Anonimas

Anonimas portretas
Cia Ukrainieciai , as maciau !
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių