Quantcast

Rumpiškės alėjoje – sendaikčių turgus

Pirmasis šių metų blusų turgus jau gegužę atkeliaus į uostamiestį. Pratęsti nebereikalingų daiktų gyvenimą klaipėdiečiai bus kviečiami į Rumpiškės alėją, kurioje galės keistis, atiduoti ar dovanoti savo kaimynams bei atėjusiems svečiams.

Nenorintieji mainytis, daiktus galės parduoti už simbolinę kainą.

Akcija vyks gegužės 14-ąją nuo 10 iki 16 val. Rumpiškės alėjoje.

Renginys skirtas tiems, kuriems pabodo metų metais sandėliuose, dėžėse ar spintose kaupti ir laikyti dūlančius, nenaudojamus daiktus, kurie laikui bėgant virsta šiukšlėmis.

Prikelti daiktus naujam gyvenimui kviečia viešosios įstaigos "Baltas sodas" komanda ir jos direktorius, Rumpiškės kvartalo gyventojas Jonas Baltokas, kuris tikisi, jog šis renginys taps kasmetine tradicija.

"Šiame vartotojiškos visuomenės laikmetyje mes turime pernelyg daug daiktų. Anksčiau ar vėliau jie išmetami. Apsikeitimas daiktais pratęsia jų gyvavimą ir kartu sprendžia ekologines problemas. Todėl, užuot rinkus šiukšles, tokios akcijos skatina kurti tvarią buitį. Į šią veiklą įsitraukusi visa "Balto sodo" komanda. Paprastai mes rengiame kultūrinius renginius, paramos akcijas, muzikos festivalius", – sakė J.Baltokas.

Šiuo metu vyksta savanorių, kurie padės prižiūrėti aplinką, paieška. Pasak pašnekovo, kiekvienas atėjęs į renginį taps jo dalimi.

"Svarbiausia, kad renginyje nevyktų komercinė prekyba, o kas už kiek pardavinės – neturiu supratimo. Tikiuosi, kad bus daugiau dovanojama, keičiamasi nei pardavinėjama", – viliasi "Balto sodo" direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
ir tikrai kur yra rumpiskes aleja,gyvenu rumpiskej ir net negirdejau tokio pavadinimo.gal kas zinot?

nesuprantu

nesuprantu portretas
kur yra rumpiskes aleja?

tai

tai portretas
taigi tilzes gatveje yra ir blusu turgus. Tur but apsirikote adresu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių