Quantcast

Rotarietės skatina vaikus savanoriauti

  • Teksto dydis:

Rotary klubo "Karalienė Luizė" draugystę su vaikais praturtino dar vienas prasmingas susitikimas - globos įstaigose ir globėjų šeimose augantys paaugliai turėjo galimybę daugiau sužinoti apie savanorystės tikslus ir galimybes.

Į konferenciją - seminarą "Savanorystė veža" Jūrų muziejuje-delfinariume rotarietės sukvietė daugiau nei 50 vaikų iš Klaipėdos krašto Vaikų globos namų ir globėjų šeimų.

Apie savanorystės tradicijas ir galimybes kalbėjo muziejaus, VšĮ "Klaipėdos šventės", "Misija Sibiras" atstovai, savanoriai.

"Mums viesiems vertingos įvairios patirtys. Kartais mes nesvarstydami imame ir užmirštame dalintis. Tikiu, kad vaikų širdis ir protus palietė pranešėjų atsidavimas savanorystei, išsakytos mintys ir suteiktos žinios", - vylėsi klubo prezidentė Jolanta Juškevičienė.

Vaikai liko sužavėti Lietuvos Jūrų muziejaus-delfinariumo ekskursija ir kolektyvo dėmesiu, džiaugėsi įgavę drąsos ieškoti naujų patirčių.

Rotary klubo "Karalienė Luizė" iniciatyva dovanoti vaikams bendravimo džiaugsmą ir keisti visuomenės stereotipus apie juos - LR Prezidentės Dalios Grybauskaitės kampanijos "Už saugią Lietuvą" dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių