Quantcast

Rinkliavą pajūryje užmiršo beveik 200 vairuotojų

  • Teksto dydis:

Nemažai vairuotojų pamiršo prasidėjusį rinkliavos už stovėjimą pajūrio prieigose sezoną. Per kelias pirmas gegužės dienas apie rinkliavą kontrolieriams teko priminti bemaž 200 vairuotojų.

Nuo gegužės 1 d. pajūryje prasidėjo rinkliavos už automobilių stovėjimą metas. Mokėti už paplūdimių prieigose esančiose stovėjimo aikštelėse paliktas mašinas žmonės turės iki rugsėjo vidurio.

Malonūs orai, kiek laisvesnės karantino sąlygos į pajūrį šiomis dienomis vilioja nemažai gyventojų ir miesto svečių. Tačiau apie prasidėjusį rinkliavos sezoną dalis vairuotojų pamiršo.

Viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" Teisės ir administravimo departamento vadovas Julius Paulikas teigė, kad per pirmas keturias gegužės dienas Klaipėdos pajūryje užfiksuoti 168 atvejai, kai vairuotojai nesumokėjo privalomos rinkliavos. Užfiksuoti ir du kartai, kai gyventojai automobilius paliko neleistinose vietose.

Dar 22 automobiliai, už kurių stovėjimą nebuvo sumokėta, savo šeimininkų laukė Karklės zonoje. Daugiausia čia užfiksuotų atvejų – prie Olando Kepurės.

"Tai iš tiesų yra nemažas skaičius, tačiau ir automobilių šiomis dienomis žaliojoje zonoje buvo nemažai", – sakė J.Paulikas.

Kontrolierių sučiupti rinkliavos nesumokėję vairuotojai gali sumokėti vadinamąjį užmaršumo mokestį, kuris siekia visos dienos stovėjimo konkrečioje zonoje kainą. To nepadariusiesiems taikomos baudos.

Pašnekovo teigimu, pirmosios rinkliavos dienos  vadinamojoje žaliojoje zonoje dažnai žmonėms yra netikėtumas. Bėgant laikui gyventojai įpranta sumokėti už stovėjimą.

Vadinamojoje žaliojoje zonoje, į kurią patenka Melnragės ir Girulių paplūdimių prieigose esančios stovėjimo aikštelės, valanda stovėjimo kainuoja 0,30 euro. Apmokestinamos ir į šią zoną patenkančios gatvelės. Rinkliava renkama kiekvieną dieną nuo 10 iki 20 val.

Tiek pat kainuoja ir stovėjimo valanda Karklės zonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varguolis

varguolis portretas
kiek nervu sugadina ši rinkliava, dalis tampa ligoniais, dalis gobšuoliu pralobsta

Lt

Lt portretas
Aplamai tokias rinkliavas vadinu viešu reketavimu. Klaipėda kaimo dydžio miestelis, o valdininkai vaidina kad esame kaip Niujorkas su apmokestintu Manhetenu. Teismai, ligoninės, poliklinikos, jūra, ... prie visų valstybinių įstaigų turi būti nemokamas mašinų statymas.

Naivus

Naivus portretas
Vairuotojas, net klaipėdos transportas atsisakė pratesti nuolatinį 6 arba 12 mėnesių bilietą. O jūs apie draudimą. Nors pasvajoti butu gerai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių