Quantcast

Rinkimų kampanijai trūksta kultūros?

Viešoji vizualinė rinkimų reklama Klaipėdoje padrika ir chaotiška, mano kai kurie klaipėdiečiai, pasigedę daugiau konkretesnės informacijos apie politikus. Esą ankstesniais metais rinkimų plakatams buvo pastatomos specialios statybinės tvoros, kurių šiuo metu nėra.

Seniau netoli rinkimų apylinkių buvo statomi statybinių tvorų trikampiai, ant kurių savo agitacinius plakatus kabindavo politikai. Tačiau jau senokai jie nebestatomi, patvirtino Klaipėdos apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

„Nemokamų savivaldybės paruoštų reklamos vietų mieste nėra ir nebus, to jau senokai atsisakyta visoje Lietuvoje, nors Klaipėdos savivaldybė buvo viena paskutiniųjų, kuri nuomodavo tvoras, statydavo tuos trikampius politinei reklamai. Kiti miestai šios praktikos jau senokai atsisakė“, – teigė A. Gritėnas.

Gal todėl rinkiminė kultūra Klaipėdoje, anot klaipėdiečių, sumenko, nes viešose vietose vis dažniau kaip šiukšlės mėtosi politinės reklamos lankstinukai.

„Tenka matyti ir kandidatus į merus, taip pat – į miesto tarybą, jie patys dalija tuos bukletus žmonėms, einantiems į turgų, o paskui tie bukletai mėtosi šen bei ten. Manyčiau, šiuo atveju trūksta estetikos ir kultūros, juk ir rinkimų kampanija turi būti civilizuota. Gal reikėtų specialios vietos reklamai, politikai galėtų lankstinukus ten palikti, o žmonės, kurie domisi, pasiimtų“, – pasiūlė klaipėdietis.

Dalis kandidatų į merus viešina savo atvaizdus didžiuliuose skyduose, reklamą galima kabinti ir privačioje teritorijoje, jei susitariama su sklypo savininku ar naudotoju.

„Teko lankytis užsienyje rinkimų laikotarpiu. Pavyzdžiui, Švedijoje leidžiama statyti laikinus medinius stendus su reklama prie sankryžų ar tose vietose, kur didesni žmonių srautai“, – pasakojo A. Gritėnas.

Politinę reklamą nedraudžiama kabinti ir daugiabučių laiptinėse, specialiai tam skirtose lentose, tačiau susitarus su namo administratoriumi ar bendrija.

„Nors iki rinkimų liko vos kelios savaitės, reklamos viešose vietose nėra gausu, lyginant su Švedija ar net Estija. Tiesa, savaitgaliais brošiūros dalijamos prie turgų, aikščių, stambesnių žmonių susidūrimo vietų, bet šiaip politinės reklamos mažoka“, – pastebėjo A. Gritėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip pedofilai gali vadovauti Europos Sąjungos šaliai? Europos Sąjunga nustojo dalinti pinigus lenkams, kai lenkai atleido iš darbo keletą užsilikusių nuo komunizmo laikų teisėjų. Nejaugi Europos Sąjunga nestos ginti vaikus nuo siaubingo seksualinio smurto? Skubiai reilkia baigti Europos Sąjungos pinigų dalybas tarp pedofilų Lietuvoje, kol visa Lietuvos pedofilinė grietinėlė nebus susodinta už grotų. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Arvydas Ektis

Arvydas Ektis portretas
Iš pradžių viską uždraudžia, o po to sako - trūksta informacijos. Jūs rimtai? Apsispręskite galų gale - norite normalių ir demokratiškų rinkimų ar farso?

Kur jus matėte?

Kur jus matėte? portretas
Per virš 30 metų nei viename kampe nemačiau Lietuvos landsberginės kultūros. O šiuo metu - ji, matomai, sukišta į tuos didelius šiukšlių konteinerius. Iš tenai tik landsberginė smarvė per kraštus liejasi...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių