Quantcast

Rinkimai Klaipėdoje tęsiasi specialiuoju paštu

Pasibaigus išankstiniam balsavimui savivaldybėje, šiandien ir rytoj žmonės galės balsuoti specialiuoju paštu – namuose, gydymo ar globos, taip pat įkalinimo įstaigose. Namuose balsuoti norą pareiškė tik apie tūkstantis klaipėdiečių, nors šia teise galėtų pasinaudoti dešimteriopai daugiau žmonių.

Pastarąsias dvi dienas vyko išankstiniai rinkimai. Pirmąją dieną Klaipėdoje balsavo 1 150 rinkėjų – 850 klaipėdiečių, likusieji – kitų rajonų ar miestų gyventojai.

Tai perpus mažiau nei per paskutinius išankstinius rinkimus.

"Antrąją rinkimų dieną balsuota kiek aktyviau, vien iki 10 val. ryto atvyko 30 rinkėjų daugiau nei trečiadienį. Na, o šiandien vyks balsavimas specialiuoju paštu. Žmonės turi galimybę balsuoti namuose, ligoninėse, globos įstaigose ar areštinėse. Balsuoti namuose norą pareiškė maždaug tūkstantis klaipėdiečių, tai yra apie 1 proc. turinčių balso teisę tokių rinkėjų, nors galimybę tuo pasinaudoti turėtų dešimteriopai daugiau žmonių", – kalbėjo Klaipėdos rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas.

Dėl balsavimo namuose buvo galima registruotis iki vakar dienos 20 val.

Beje, per šiuos išankstinius rinkimus jokio aktyvumo nerodė partijų deleguoti stebėtojai.

Nė vienas jų nepasirodė išankstinio balsavimo vietoje, buvo atėjęs tik vienintelis stebėtojas ˜– Vyriausiosios rinkimų komisijos atstovas. Tai esą labai stebino rinkimų apygardos komisiją.

Nuo rytojaus jokia rinkimų agitacija jau negalima. Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks sekmadienį, kovo 3 d.

Klaipėdoje mero posto siekia 12 kandidatų, o tarybos narių mandatų – 10 partijų ir penki visuomeniniai rinkimų komitetai. Iš viso – 382 kandidatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių