Quantcast

Respublikinė Klaipėdos ligoninė atnaujina paslaugas

  • Teksto dydis:

„Ligoninė puikiai įveikė išbandymą“, – įsitikinęs Respublikinės Klaipėdos ligoninės vadovas. Per karantiną skubią pagalbą visam Klaipėdos regionui teikusi gydymo įstaiga pamažu grįžta prie įprasto darbo ritmo ir atnaujina paslaugas. Pacientai įspėjami, kad bus aptarnaujami kitaip nei iki pandemijos pradžios.

Atlaikė didžiulį krūvį

Respublikinės Klaipėdos ligoninės direktorius Darius Steponkus pasidžiaugė, kad įtemptu karantino laikotarpiu, kai laikinai uždarius Klaipėdos universitetinės ligoninės skyrius didžiuliai pacientų srautai buvo nukreipti į jų įstaigą, nebuvo infekuotas nė vienas darbuotojas. Šito pasiekti pavyko atsakingai dirbant ir laikantis visų Sveikatos apsaugos ministerijos ir epidemiologų reikalavimų, siekiant išvengti 
COVID-19 infekcijos plitimo.

Atnaujinant asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimą, ligoninės laukia ne ką mažesnis iššūkis – suteikti kokybiškas paslaugas ir apsaugoti darbuotojus bei pacientus nuo koronaviruso infekcijos.

„Taip, kaip buvo iki karantino pradžios, vargu ar bus, tačiau mūsų medikai pasirengę dirbti, konsultuoti pacientus ne tik nuotoliniu būdu, bet ir tiesiogiai, užtikrindami jų saugumą“, – pasakojo D.Steponkus.

Planinių paslaugų teikimas atnaujinamas etapais, griežtai laikantis infekcijų kontrolės reikalavimų. Kai kurios paslaugos ir konsultacijos ligoninėje atnaujintos jau anksčiau, kai kurios – nuo šios savaitės pradžios.

Nemažai gydytojų specialistų ligoninės padaliniuose pradės konsultuoti pacientus nuo birželio 1 d.

Reikalavimas: visiems į konsultaciją atėjusiems pacientams pamatuojama temperatūra. (Aurimo Skirmanto nuotr.)

Nebuvo sustabdę veiklos

Nuo vasaros pradžios ligoninės Dienos chirurgijos centre Bokštų g. 6 / Puodžių g. 9 bus atnaujintos visų profilių chirurginės operacijos. Čia pacientus taip pat konsultuoja ginekologas, urologas, oftalmologas, endokrinologas, alergologas. Nuo šios savaitės pradžios konsultacijas atnaujino burnos, veido ir žandikaulių chirurgai.

Nuo liepos 1 d. paslaugas Dienos chirurgijos centre atnaujins ir chirurgai, kurie iki šiol dėl COVID-19 grėsmės turi užtikrinti paslaugų teikimą Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje. Respublikinės Klaipėdos ligoninės Dienos chirurgijos centro vadovė Svaja Kundrotienė atkreipė dėmesį, kad skyrius ir iki tol nebuvo sustabdęs veiklos, nes darbo krūvį teko perimti iš laikinai pacientų nepriėmusios Klaipėdos universitetinės ligoninės. Skubi gydytojų oftalmologų pagalba buvo teikiama visiems Klaipėdos karšto gyventojams – per dieną buvo sulaukiama apie 30 pacientų.

Pasiteisino nuotolinės 
konsultacijos

Dabar paslaugos atnaujinamos pamažu. Iš pradžių vykdomos nuotolinės konsultacijos: gydytojas specialistas su pacientu aptaria problemą, jei nepavyksta jos išspręsti, pacientas registruojamas tiesioginei konsultacijai.

Pastebima, kad nuotolinės konsultacijos pasiteisino – problema išsprendžiama ir daliai pacientų nebereikia lankytis pas gydytoją. Konsultacija nuotoliniu būdu lieka patenkinti ir pacientai: taupomas laikas, saugoma asmens ir aplinkinių sveikata.

Pastebima, kad per karantiną pasikeitė pacientų požiūris į konsultacijas ir savo saugumą. Kai kurie jų baiminasi galimo užkrato ir nesant būtinybės vizitą pas specialistą atideda vėlesniam laikui.

„Dabar situacija pasikeitė. Pacientas nebegali ateiti pasikeisti ar pasitikslinti konsultacijos laiko ar ją atšaukti, gerokai paankstinti vizitą ir laukti savo eilės prie gydytojo durų. Prašoma ateiti be lydinčių asmenų. Vyksta griežta patikra, pacientas turi dėvėti kaukę, pamatuojama temperatūra, prašoma atsinešti savo rašiklį dokumentams užpildyti. Po visų privalomų procedūrų pacientas saugiai palydimas pas gydytoją, paskui išlydimas“, – apie pokyčius gydymo įstaigoje paaiškino S.Kundrotienė.

Su pacientais bendrauja 
ir tiesiogiai

Nuo birželio pradžios daugiau gydytojų specialistų pradės konsultuoti ir kitame ligoninės padalinyje – Konsultacinėje poliklinikoje Herkaus Manto g. 49. Darbą pradės neurologas, reumatologas, ortopedas-traumatologas ir reabilitologas.

Reabilitacijos paslaugos pirmiausia bus atnaujinamos tiems pacientams, kuriems reabilitacijos procedūros buvo paskirtos iki karantino pradžios.

Kiek anksčiau darbą atnaujino ir tiesiogines konsultacijas teikia oftalmologas, endokrinologas, kardiologas, kardioechoskopuotojas, otorinolaringologas, taip pat dirba diabetinės pėdos, laboratorinių tyrimų ir rentgeno kabinetai.

„Etapais, laikydamiesi visų infekcijų kontrolės reikalavimų pacientų ir darbuotojų saugumui užtikrinti, planuojame atnaujinti visas iki šiol teiktas planines ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas“, – sakė Konsultacinės poliklinikos vadovė Gražina Mažrimienė.

Pacientų laukia pokyčiai

Konsultacinėje poliklinikoje Taikos pr. 103 atnaujintos dermatologo, neurologo, endokrinologo, pėdos patologijos, fototerapijos paslaugos. Nuo birželio 1 d. vėl konsultuos gydytojas nefrologas.

Atnaujinant paslaugų teikimą, su kiekvienu pacientu, užsiregistravusiu konsultacijai pas gydytoją specialistą iki karantino, bus susisiekta asmeniškai ir paskirtas naujas vizito laikas.

Primenama, kad pacientai privalės laikytis tam tikrų saugumo reikalavimų. Pacientai į gydymo įstaigą prašomi atvykti ne anksčiau kaip 10 minučių iki paskirtos gydytojo konsultacijos pradžios.

Prie įėjimo į įstaigą pacientus pasitiks specialistas, kuris įleis tik konsultacijoms registruotus pacientus tiksliai nustatytu laiku. Specialistas paklaus apie kvėpavimo takų infekcijos požymius, galimą kontaktą su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu, galimas keliones užsienyje per paskutines 14 dienų ir su tuo susijusią saviizoliaciją, pamatuos kūno temperatūrą, paprašys dezinfekuoti rankas.

Karščiuojantys ir turintys virusinės infekcijos simptomų pacientai į poliklinikos patalpas nebus įleidžiami. Šie pacientai nuotoliniu būdu turėtų kreiptis į šeimos gydytoją.

Prie kabineto galės laukti tik po vieną pacientą, reikės laikytis 2 metrų atstumo. Konsultacijos metu pacientas turės dėvėti kvėpavimo takų apsaugos priemonę.  Gydytojo konsultacijoms vidutiniškai skiriama 40-45 min. Pasibaigus konsultacijai 10-15 min. bus skiriama patalpos vėdinimui ir dezinfekcijai.

Pacientams ir toliau bus teikiamos nuotolinės konsultacijos vaistų ir medicinos pagalbos priemonių išrašymui, elektroninių nedarbingumo pažymėjimų išdavimui.

Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje taip pat palaipsniui atnaujinamos planinės operacijos. Likus ne daugiau kaip 48 valandoms iki jos mobiliajame punkte privaloma atlikti tyrimą dėl COVID-19. Išskirtiniais atvejais ar dėl skubios pagalbos paguldytiems pacientams šis tyrimas atliekamas gydymo įstaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kada

Kada portretas
Kada pagaliau planinės operacijos? Kur skaidrumas, kur eilė, kada jų sulauks pacientai?

Hm

Hm portretas
Ar tikrai vieni teikė visą pagalbą karantino metu, ar tikrai niekas neužsikrėtė? Kodėl meluojama?

Taip

Taip portretas
Pardavejai dirbo,vairuotojai dirbo,gydytojai sedi pasislepe,bet padeka gydytojams,apgailetina!
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių