Quantcast

Renkami parašai dėl interpeliacijos administracijos direktoriui

Po antradienį Klaipėdos miesto tarybai tėkšto administracijos direktoriaus Sauliaus Budino akibrokšto uostamiesčio politikai ėmė rinkti parašus dėl interpeliacijos proceso inicijavimo administracijos direktoriui. Valdančioji dauguma tikina, jog S.Budinas prarado pasitikėjimą.

Kol kas po interpeliacijos tekstu pasirašė 14 tarybos narių iš 31.

„Nepasitikėjimo administracijos direktoriumi pareiškimui užtenka 11 balsų. Antradienį po įvykusios įvairių frakcijų pasitarimo kilo klausimas dėl interpeliacijos. Pasitikėjimo klausimas yra išsekęs. Pradėjome rinkti parašus“, – tikino vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Politikų nepasitenkinimo S.Budinas sulaukė po vakar visuomenei pristatyto savo sprendimo pasirašyti Klaipėdos miesto bendrojo plano koncepciją, nelaukiant kol tam pritars taryba.

„Spaudos konferencijos metu direktorius minėjo, jog ketina pasirašyti dokumentą. Suprasdama, kad jis dar nėra pasirašytas, raginau jį to nedaryti. Po konferencijos jau prasitarta, jog koncepcija pasirašyta dar praėjusią savaitę. Ką tai reiškia? Tai, kad administracijos direktorius neatskleidžia visos tiesios“, – paaiškino J.Simonavičiūtė.

Politikai prisiminė ir kitą momentą, kai praėjusį ketvirtadienį, kovo 21-ąją, tarybos posėdžio metu S.Budinui pristatinėjant administracijos direktoriaus ataskaitą, jis užsiminė, jog pritrūko politinės valios priimant Bendrojo plano koncepciją.

Ar galima pasitikėti vadovu, kuris nuslepia esminius faktus nuo tarybos?

„Perklausėme posėdžio įrašą ir matome, jog direktorius net neužsimena apie tai, jog jis jau yra pasirašęs įsakymą ir priėmęs sprendimą. Tai yra nutylėjimas. Įsakymas pradėtas rengti kovo 5 dieną, pasirašytas kovo 18-ąją, o paviešintas tik kovo 22 dieną. Ar galima pasitikėti vadovu, kuris nuslepia esminius faktus nuo tarybos?“ – retoriškai klausė J.Simonavičiūtė.

Vicemerė akcentavo, jog apie Klaipėdos savivaldybėje priimamus sprendimus turėtų žinoti visas miestas, tačiau šiuo atveju niekas neinformavo net pačios tarybos.

„Jei jis būtų pasakęs, jog pasirašo dėl to, jog tarybos nariai neapsisprendžia, būtų buvęs skaidrumo elementas. O tokie nutylėti faktai pasitikėjimo neprideda“, – pastebėjo J.Simonavičiūtė.

Interpeliacijos dokumentą trečiadienį po pietų ketinama įteikti Klaipėdos merui Vytautui Grubliauskui. Meras turėtų priimti sprendimą dėl neeilinio tarybos posėdžio sušaukimo.

Paskutinis šios kadencijos tarybos posėdis yra numatytas balandžio 12 d., tačiau tikimasi, jog neeilinis posėdis bus sušauktas per savaitę.

Paklaustas, ar žino, kokie debesys tvenkiasi virš jo galvos, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius S. Budinas tikino, jog grėsmes nujaučia.

Ji mane rinko, ji mane ir atleisti turi.

„Viską spręs taryba. Ji mane rinko, ji mane ir atleisti turi“, – teigė S.Budinas.

Administracijos direktorius patikino, jog praėjusią savaitę miesto tarybai nepatvirtinus jo teiktos ataskaitos, galima buvo nujausti, jog sankcijų direktorius gali sulaukti.

„Aš dirbau savo darbą. O kaip jį dirbau, parodo Klaipėdos miesto savivaldybės reitingas šalies kontekste“, – pastebėjo S.Budinas.

Komentuodamas situaciją dėl pasirašyto įsakymo dėl Bendrojo plano koncepcijos tvirtinimo, S.Budinas aiškino, jog elgėsi pagal įstatymus.

„Sprendimo viešinimui yra numatytos penkios darbo dienos. Tai ir padarėme. Norėjosi atskirti konkretų administravimo darbą nuo politikavimo. Tarybos nariai yra protingi ir, vertindami mano darbą, vertins ir savo ketverių metų kadencijos darbą“, – pastebėjo S.Budinas.

Jis priminė, jog viešosios įstaigos „Transparency International“ Lietuvos skyriaus studijoje pažymėta, jog 2019 metais Klaipėdos savivaldybė iš 19-os vietos pakilo į 6-ąją, tai rodo aukštus skaidrumo rodiklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusivylęs

Nusivylęs portretas
kur dingo, ko tyli socdemai, kur galybė jų pasidėjo.

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
išsigando koncervatorių, tvarka bus.

ši interpeliacija

ši interpeliacija portretas
Pagrindinis kerštas Budinui, kad jis iš Vandenų išstūmė Komiteto draugą Makūną iš stebėtojų išmetė Šulcą, ten ir komiteto nariui Petrošiui kandidatavimas po I turo baigėsi. Yra baimė, kad Budinas gali dar ir KRATC paliesti. Lilija Petraitienė aprašinėjo "aštuonkojį" tad įdomu ar ji balsuos prieš Budiną, kuris "aštuonkojį" pradėjo ardyti.
VISI KOMENTARAI 59

Galerijos

Daugiau straipsnių