Quantcast

Rengti lauko terasas – trukdžiai

  • Teksto dydis:

Lauko kavinių verslo atstovai piktinasi, kad dėl Nacionalinės žemės tarnyba (NŽT) nerangumo negali įsirengti lauko terasų, praneša delfi.lt.

Pagal praėjusią gegužę įsigaliojusią tvarką, savivaldybėms leidimus laikiniems statiniams ant valstybinės žemės išduoti uždrausta (tai liečia lauko terasas, kurios įrengiamos ant pakylos, su laikinomis sienomis). Tokius leidimus, anot įstatymo, išduoti galės tik NŽT, kuri dar nesugalvojo, kaip tokius leidimus reglamentuoti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus atstovas Rimantas Armonas sako, kad savivaldybė NŽT klausė, kaip elgtis: „Gavome atsakymą, kad sutikimų tvarką dar ruoš“.

Verslas sako, kad skaičiuojant finansine išraiška, toks valstybės sprendimas yra akivaizdus smulkiojo verslo žlugdymas, kai vasarą baras ar kavinė lieka be lauko terasos. Uostamiesčio valdininkų siūlymas kėdes ir stalus statyti prie kavinės tiesiai ant žemės, ne visiems verslininkams priimtinas.

NŽT specialistų žiniomis, kol kas leidimų poreikis nėra didelis.

„Šiais metais Klaipėdoje buvo gauti trys prašymai, Palangoje ir Neringoje – nulis prašymų išduoti sutikimus įrengti laikinuosius statinius. Kadangi mūsų teisės aktai nenumato tokio išdavimo, NŽT Klaipėdos skyrius atsisakė juos išduoti“, – informavo apie šių metų turimus prašymus NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Aušrinė Lisauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir

Nu ir portretas
tegu sau draudžia, jei net lauko kavinėse rūkyt uždraudė. Nuo tada, kai uždraudė net specialiai įrengtose patalpose rūkyt, į knaipes nebevaikštau, dabar nustosiu ir lauko kavinėse savo pinigus palikinėt. O ir kava namuose skanesnė, iš šviežiai maltų pupelių, ne iš vakarykščių tirščių...

Orakulas

Orakulas portretas
Trukdžiai terasoms yra natūrali pažaliavusių gandragalvių kolchoznykų veryginio vajaus dalis. Ką daro publika tose terasose vasarą? Sėdi sau pavėsyje po stogu, kur net neužlyja, ir maukia alų. O tai yra baisus draustinas griekas. Draudimai yra geriausia, ką masiškai naudoja dabartinė valdžia.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai savoje issipirktoje zemeje stato nieko nesakau, bet kai ant valsybines palei Dane uzgriozdina saligatvi ir vos praeiti eina. Apsieisim ir be terasu, anksciau nebuvo ir nereikejo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių