Quantcast

Remontuos krantines ir prie „Meridiano“

Dangės krantinės dalis nuo Biržos tilto, prie kurios švartuojasi burlaivis "Meridianas", iki Jono kalnelio, liko paskutinė vieta Klaipėdos centre iki šiol nesulaukusi remonto. Uostamiesčio vadovai aptarė šių krantinių ir šalia esančio skvero būklę bei jų sutvarkymą ir pažadėjo, kad atnaujinimo darbai turėtų prasidėti jau kitais metais.

Baigiant Danės skvero ir upės krantinių atnaujinimą šalia Klaipėdos muzikinio teatro, kitoje upės pusėje, kur prišvartuotas "Meridianas", vaizdas kol kas nėra itin džiuginantis.

Tiesa, didelė dalis krantinės nuo Jono kalnelio link buvusio silkių sandėlio jau atnaujinta.

Tačiau nuo Biržos tilto iki "Meridiano" ir dalis krantinių bei grindinio už burlaivio neremontuota, senos betoninės plokštės suskilusios, įlūžusios, krantinė irgi ne pačios geriausios būklės.

"Bendras vaizdas netenkina, kaip turėtų atrodyti senamiestis. Todėl Miesto strateginiame veiklos plane jau numatytos lėšos šios teritorijos ir krantinių atnaujinimo projektavimui. Tai turėtų būti padaryta dar šiais metais, kad realius atnaujinimo darbus galima būtų pradėti jau kitąmet", – patikslino Klaipėdos vicemeras Arūnas Barbšys.

Šiemet turėtų būti suprojektuota nauja krantinė, šaligatvio dangos, krantinių ir skvero apšvietimas, nauji suoliukai.

Suprojektavus, taptų aišku, kiek lėšų visiems šios teritorijos atnaujinimo darbams reikėtų.

A.Barbšys prasitarė, kad netolimoje ateityje planuojamas ir viso šalia esančio kvartalo kompleksinio sutvarkymo projektas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Plika

Plika  portretas
kap subinė.Kap čia vasara prie +30 gal pabūt? O kitu metu laiku tuo labjau. Negražu ir nyku.Merdianas atrodo kap našlaitis

Anonimas

Anonimas portretas
Tikslių krantinių isdarkymas.. ankstesnės kai buvo buvo didesnis saugumo jausmas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių