Quantcast

Remontas bute – galvos skausmas kaimynams

Daugiabučio namo gyventojai skundžiasi remonto triukšmu. Nepaisant to, kad kaimynas leidimą remontui turi, kai kurių klaipėdiečių nuomone, gyventi čia tampa nebeįmanoma.

Kaimynas atsiprašė

Anot klaipėdietės Stefos, kaimynas atsiprašė, bet tai nieko nekeičia, kadangi remontas truks dar ilgai. Belieka visiems susitaikyti su esama situacija ir pakentėti.

"Jau visas mėnuo, kai mes, Žardininkų gatvės daugiabučio gyventojai, gyvename siaubingomis sąlygomis, nes vienas gyventojas sugalvojo pasistatyti naują butą mūsų visų gyvenimo sąskaita. Kenčiame didžiausią triukšmą. Tiesa, jis atsiprašė, bet pranešė, kad statybos tęsis dar visą mėnesį. Aš norėčiau, kad valdininkas, išdavęs tą leidimą, nors valandą pabūtų tokiame triukšme. Manau, kad tai prasilenkia su žmoniškumu", – skundėsi Stefa.

Sulaukė 1 210 pranešimų

Klaipėdos savivaldybės administracijos Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rožė Perminienė informavo, kad per 2022-uosius buvo užregistruota 1 210 pranešimų apie planuojamus statybos darbus gyvenamojoje aplinkoje.

Vadovaujantis Triukšmo valdymo įstatymo 14 straipsnio antra dalimi, triukšmo šaltinių valdytojai, planuojantys statybos, remonto, montavimo darbus gyvenamosiose vietovėse, privalo ne vėliau kaip prieš septynias kalendorines dienas iki šių darbų pradžios pateikti savivaldybės institucijoms informaciją apie triukšmo šaltinių naudojimo vietą, planuojamą triukšmo lygį ir pan.

Tokiu būdu pateikiama informacija apie numatomus remonto darbus, bet ne pats prašymas statybų leidimui gauti.

"Klaipėdos miesto gyventojai (kaip fiziniai asmenys), įstaigos (kaip juridiniai asmenys), planuodami atlikti remonto darbus, Klaipėdos savivaldybės administracijai pateikia Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu patvirtintą pranešimo formą", – nurodė R. Perminienė.

Rožė Perminienė. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Trukdo ir muzika, ir lojimas

Anot jos, Sveikatos apsaugos skyriaus specialistai iš gautų prašymų kas ketvirtį sudaro tikrintinų triukšmo šaltinių valdytojų sąrašą, kuris  pateikiamas vykdyti Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui.

"Jeigu gyventojai nori skųstis skleidžiamu remonto triukšmu, turi kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių. Tokiu atveju reaguojama kuo operatyviau, t. y. Viešosios tvarkos skyriaus kontrolieriai vyksta į įvykio vietą ir įvertina esamą situaciją", – pažymėjo savivaldybės atstovė.

Jeigu gyventojai nori skųstis skleidžiamu remonto triukšmu, turi kreiptis į Viešosios tvarkos skyrių.

Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Linas Lapinskas užsiminė, kad savivaldybė sulaukia nusiskundimų ne tik dėl remonto, bet ir dėl per garsiai klausomos muzikos, šunų lojimo ir kitokio pobūdžio triukšmo.

O Klaipėdos apskrities policijos atstovė Andromeda Grauslienė tikino, kad per 2022 m. Klaipėdoje registruota per 10 tūkst. pranešimų apie įvairius viešosios tvarkos pažeidimus, iš jų gyvenamosiose vietose – 3 723 pranešimai.

Švilpti irgi nevalia

Nuobaudos skiriamos remiantis minėtu Administracinių nusižengimų kodekso 488 straipsniu.

Šis nurodo, kad šauksmai, švilpimas, garsus dainavimas arba grojimas muzikos instrumentais, garsiniais aparatais ar kiti triukšmą keliantys veiksmai vakaro (nuo 19 iki 22 val.) ir nakties (nuo 22 iki 7 val.) metu – ir gyvenamosiose patalpose, įmonėse, įstaigose ar organizacijose, kai tai trikdo asmenų ramybę, poilsį ar darbą, užtraukia baudą nuo 20 iki 80 eurų.

Nusižengimą padarius pakartotinai, bauda kyla nuo 80 iki 300 eurų.

Taip pat primenama, kad statybos darbus, kurių metu skleidžiamas triukšmas, gyvenamosiose patalpose galima vykdyti nuo pirmadienio iki penktadienio įskaitytinai, išskyrus Darbo kodekse nustatytas švenčių dienas ir Vyriausybės paskelbtas nedarbo dienas, nuo 9 iki 19 val., o šeštadieniais nuo 10 iki 16 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Aš nieko prieš dėl remontu darymu mes ir patis daromes bet yra žmoniu kurie šeštadieni vakare ir sekmadieni grežia o kažkas per išeigynes ilsisi

Rasa

Rasa portretas
Kaip pasidaryti remonta, be triuksmo. Namas senas, buto remontas senas. Nu baigia is pavydo nusprogti. Ispetas visas namas del Laikino nepatogumo. Masina prie namo privare siukslems isvezti, negerai. Lifta naudoja negerai ir tt.

Draugaukime

Draugaukime portretas
Kuo toliau nuo tokių kaimynų... Yra kaimynai, kaimynystės nerasta, nepakantumas, drąskymasis, pavydas, kad kiti nori gyventi gražiau. Gyvename trys kaimynai, ir remontuojamės, ir pasitarę namą, servitutą be problemų tvarkomės, ir pavakarojame visi draugiškai sutvarkę namo aplinką. Draugiškumui daug nereikia, truputį kantrybės ir šypsenos kaimynui. Juk reikia suprasti, kad ir jis jaučiasi nepatogiai dėl meistrų keliamo triukšmo, ir meistrams taip pat nėra smagu, jie taip pat gyvi ir jaučiantys... Aš už supratingumą, mane taip auklėjo.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių