Quantcast

Rekonstrukcija startuos po mėnesio

Po daugiau nei mėnesio Smiltynėje turėtų prasidėti kelio, vedančio nuo Naujosios perkėlos iki kelio Smiltynė–Nida, rekonstrukcija. Dėl darbų nepatogumų gali patirti į Neringą ir iš jos vyksiantys vasarotojai.

Baigia rengti projektus

Arterijos nuo Naujosios perkėlos iki kelio Smiltynė–Nida rekonstrukciją įgyvendina Lietuvos automobilių kelių direkcija ir Klaipėdos savivaldybė.

Institucijos prieš daugiau nei metus pasirašė bendradarbiavimo sutartį. To prireikė, nes didžioji arterijos dalis – apie 1,4 km – yra valstybinės reikšmės kelias. Jo atnaujinimu turi rūpintis Lietuvos automobilių kelių direkcija.

Tačiau Klaipėdos savivaldybei priklauso prie Naujosios perkėlos esanti automobilių stovėjimo aikštelė. Šią taip pat norėta atnaujinti, tad Klaipėdos savivaldybė ir Lietuvos automobilių kelių direkcija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjas Valdas Švedas informavo, kad šiuo metu baigiami rengti projektai – kiekvienos dalies atskirai.

„Daugiau yra pasistūmėta su kelio dalies, kuri priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai, projektu. Jis jau pateiktas ekspertizei“, – kalbėjo vedėjas.

Remontą užbaigs rudenį

Planuojama, kad minėto kelio remontas startuos balandį. Darbus atliks viešąjį konkursą laimėjusi įmonė „Lemminkainen Lietuva“. Jie atsieis apie 1,4 mln. eurų.

Pagal sutartį rangovas yra įsipareigojęs darbus užbaigti iki rugsėjo 1 d. Anot V.Švedo, iki vasaros, kai daugiausia žmonių traukia į pajūrį, arterijos remontas tikrai nebus baigtas.

„Kalbamės su rangovais, kaip geriau organizuoti eismą vasaros sezono metu. Norime, kad poilsiautojams kelias į Smiltynę nebūtų užkirstas, kad kiltų kuo mažiau nepatogumų“, – pabrėžė vedėjas.

V.Švedas atkreipė dėmesį, kad ši arterija dabar yra dviejų eismo juostų. Po rekonstrukcijos bus nutiesta trečia.

„Vieną išasfaltuosime, eismui liks dvi juostos. Taip po truputį atnaujinsime visas. Eismo atžvilgiu bus tokia pati situacija, kaip įprasta. Žinoma, spūsčių neišvengsime, bet jų piko metu būdavo ir anksčiau“, – tvirtino vedėjas.

Kelias taps platesnis

Po rekonstrukcijos kelias, vedantis į Naująją perkėlą, visiškai pasikeis. Vietoje, kur jis kertasi su keliu Smiltynė–Nida, numatyta įrengti žiedinę sankryžą.

Visą kelią planuojama platinti iki trijų juostų – viena bus skirta išvažiuoti iš kelto, antra – visada laisva, trečioje stovės bendra automobilių eilė, laukianti persikelti į Klaipėdą. Bus įrengti ir nauji kelio ženklai. Atnaujintas bus pėsčiųjų ir dviračių takas.

Klaipėdos savivaldybės dalyje, kuri yra arčiausiai perkėlos, planuojama įrengti penkias automobilių laukimo juostas. Trys bus bendros. Numatoma, kad jose tilps 43 automobiliai.

Dvi juostos bus skirtos mašinoms, kurių vairuotojai turi leidimus, ir specialiosios paskirties transportui. Jose tilps 26 automobiliai.

Numatyta įrengti ir atskirą juostą, kuri bus skirta apsisukti atgal į kelią Smiltynė–Nida. Taip pat atsiras kasa, kelio užkardai eismo kontrolei su automobilių valstybinių numerių atpažinimo funkcija.

Transporto srautai kelto link bus reguliuojami šviesoforo signalais atskiroms eilėms. Taip pat numatyta įrengti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Atnaujinta bus automobilių stovėjimo aikštelė. Joje bus įrengtas apšvietimas, pažymėtos stovėjimo vietos. Numatyta įrengti ir tualetą.

Darbai Klaipėdos savivaldybės dalyje atsieis apie 680 tūkst. eurų, valstybinės reikšmės kelyje – beveik 712 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Geras Laikas,gal iki Najuju pabaigs!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių