Quantcast

Rajono Savivaldybė pasiruošusi padėti privačių darželių steigėjams

  • Teksto dydis:

Rajone besikuriančių jaunų šeimų skaičius džiugina, tačiau šiai dienai Savivaldybė negali užtikrinti visų tėvų poreikio leisti savo atžalas į valstybinius darželius.

Savivaldybė turi įsipareigojimą rajono gyventojams spręsti susidariusią problemą, tačiau sprendimai ne tokie greiti. Kasmet planuojama skirti apie 1 mln. Eur iš Savivaldybės biudžeto naujos infrastruktūros sukūrimui ir per ateinančius kelerius metus pastatyti darželius Sendvario seniūnijoje bei Dercekliuose.

Ieškome būdų ir kviečiame visus kartu susitelkti susidariusiai situacijai spręsti.

Jau priimtas sprendimas nuo 150 iki 200 eurų padidinti kompensaciją mėnesio mokesčio, mokamo Klaipėdos rajono tėvų (globėjų) už kiekvieną vaiką, kuris lanko privatų darželį Klaipėdos rajone.

Šis sprendimas, tikimės, paskatins privačią inciatyvą, tačiau suprantame, kad vien tik finansinės pagalbos neužtenka.

Savivaldybė kartu su Visuomenės sveikatos centru parengė informaciją su visais žingsniais, kaip privatų 10 vaikų grupės darželį būtų galima įsteigti per keletą mėnesių. Esame pasirengę kiekvienam norinčiajam steigti darželį skirti tiek laiko, kiek jo reikės. Būsime koordinatoriais ir pagalbininkais, kad šis procesas vyktų sklandžiai ir greitai.

Detalesnę informaciją rasite Klaipėdos rajono savivaldybės interneto svetainėje www.klaipedos-r.lt arba čia.

Jeigu turite klausimų, kviečiame susisiekti su mero patarėja Toma Tuzovaite-Markūniene, tel. 8 682 06196.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel valstybe remia privacius darzelius. NETURI pinigu - nestek jokiu darzeliu. Tai privatininko reikalas o ne valstybes. Kodel valstybe atiduoda MUSU pinigus privatininkams vietoj to kad geriau tvarkytusi su savo miesto darzeliais. Privatininkui SVARBIAUSIA GAUTI kuo didesni pelna ir jam NUSISPJAUTI ant tu vaiku. ISGAMU pi.de.rasu valdzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių