Quantcast

Per rajoną nuvilnys renginių banga – kiekvienam pagal pomėgius

  • Teksto dydis:

Kitąmet Gargždai minės 770-ąjį miesto gimtadienį. Šventė, kaip visada, bus smagi, įdomi, o veiklos ras ir maži, ir vyresni. „Rajono bendruomenės, kultūros įstaigos, muziejus jau yra suplanavę begalę renginių, kurie ir nemokami, ir kiekvienam pagal skonį ar pomėgius“, – sako direktoriaus pavaduotojas Vytautas Butkus.

Gruodis – intensyvus renginių metas. Vyksta įvairūs bendruomenių susibūrimai, advento vakaronės, o gražiausių metų švenčių laukimą vainikuoja miestų ir miestelių skveruose sužibusios kalėdinės eglės. Tačiau, ką nuveikti, kur nueiti ir ką pamatyti ar išgirsti, yra visus metus. Tad kokie tradiciniai ir nauji renginiai rajono gyventojus vilios 2023-iaisiais?

Patvirtintas metinis planas

„Dažnai girdžiu žmones kalbant, kad nėra ką veikti, trūksta renginių, jie brangiai kainuoja. Taip, komerciniai renginiai, tokie kaip koncertai, spektakliai, išties kainuoja. Tačiau kaip dažnai pastebime tai, kas visai šalia, kuriama mūsų pačių? Vien Klaipėdos rajone bendruomenės, kultūros įstaigos, muziejus yra suplanavę begalę renginių, kurie, beje, dar ir nemokami, kiekvienam pagal skonį ar pomėgius. Belieka tik atsirinkti“, – sakė Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas V. Butkus.

Savivaldybė jau patvirtino ir svarbiausių 2023 m. Klaipėdos rajono renginių sąrašą. Jame – net 54 jau tradicija tapusių ir dalis naujų švenčių, renginių ir minėjimų. Greta tokių tradicinių renginių kaip Dagos, Obuolių, Drevernos žvejų šventės, Ernsto Vicherto ir Ievos Simonaitytės premijos, muziejų naktis, atsiranda naujų akcentų. Turizmo informacijos centras kurs Klaipėdos krašto prijungimo šimtmečiui skirtą parodą, kurią vasarą pristatinės įvairiose kultūros įstaigose. O Priekulės kultūros centras pagerbs kūrėjus bei pristatys Klaipėdos krašto susivienijimo su Lietuva šimtmečiui skirtą knygą.

Vytautas Butkus, Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

„Išskirtinio dėmesio sulauks Dariškės kaimas – lakūno Stepono Dariaus gimtinė. Veiviržėnų kultūros centras, Stepono Dariaus bendruomenė, Lietuvos aviacijos muziejus ir Judrėnų seniūnija jau dėlioja programą, skirtą skrydžio per Atlantą 90-mečiui paminėti. Savivaldybė tam skiria 20 tūkstančių eurų“, – pasakojo direktoriaus pavaduotojas.

Jubiliejiniai metai

Viena svarbiausių kitų metų švenčių – 770-asis Gargždų miesto gimtadienis, kurį švęsime birželio 2–3 dienomis.

„Kadangi gimtadienis – jubiliejinis, jau suburta ir darbo grupė, kuri intensyviai planuoja  ir dėlioja šventės scenarijų. Kūrybinių sprendimų ir šventės akcentų atskleisti dar negalime, tačiau pažadame, kad miesto gimtadienis, kaip visada, bus smagus, įdomus, o veiklos ras ir maži, ir vyresni“, – žadėjo direktoriaus pavaduotojas.

2023-iaisiais minėsime ir gargždiškio, iškilaus kunigo ir kūrėjo Mykolo Vaitkaus 140-ąsias gimimo ir 50-ąsias mirties metines. Siekiant įprasminti M. Vaitkaus atminimą, savivaldybė subūrė menininkus, istorikus, visuomenininkus, kurie ieškojo geriausių sprendimų ir galimybių tinkamai įamžinti M. Vaitkaus, kuris taip pat yra ir Gargždų miesto garbės pilietis, atminimą.

„Galime pasidžiaugti, kad jau kitą spalį visuomenei Gargždų miesto parke bus pristatyta skulptūrinė kompozicija, skirta kūrėjo atminimui įamžinti. Tikimės, kad jos įkurdinimas miesto parke irgi prisidės prie parko patrauklumo didinimo ir prasmingai įveiklins teritoriją“, – lūkesčius išsakė V. Butkus.

Nepamirštami ir knygų mylėtojai

„Įdomių pažintinių ir edukacinių renginių aruodą puikiai papildo ir Klaipėdos rajono savivaldybės J. Lankučio viešoji biblioteka. Bibliotekininkai kasmet kviečia ne tik į Nacionalinės bibliotekų savaitės renginius – parodos, edukacijos vyksta ištisus metus“, – priminė direktoriaus pavaduotojas.

Jau tradicija tapę bibliotekos ir literatų klubo „Potekstė“ kiekvienais metais organizuojami „Vasaros skaitymai“. Tai puiki proga ne tik viešai ištransliuoti savo kūrybą, bet ir susipažinti su kitų autorių mintimis ir tekstais.

O kai orai darosi vėsūs ir žvarbesni, vis daugiau renginių persikelia į vidaus erdves. Skaitytojai kviečiami į susitikimus su rašytojais, keliautojais, žymiais visuomenės veikėjais.

Nuo turizmo iki sporto

Rinktis iš ko turės ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjai. Turizmo informacijos centras kitą pavasarį planuoja pristatyti naują turistinį maršrutą „Kalnų takai“, bus organizuojami įvairūs Pasaulinei turizmo dienai skirti renginiai. Aštuonioliktą kartą rugpjūčio pradžioje vyks ir tradicinė „Minijos žemupio regata“.

„Nemažai renginių suplanavęs ir Klaipėdos rajono savivaldybės sporto centras. Vyks tradicinis Kovo 11-osios bėgimas, dviračių kroso varžybos, 3x3 krepšinio varžybos aikštelėje Jaunimo parke, o Gargždų miesto gimtadienio metu bus galima išmėginti ekstremalų bėgimą bei dalyvauti tradicinėse dviračių lenktynėse“, – pabrėžė V. Butkus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vafliu kontora

vafliu kontora portretas
kada išmoksit nosines dėti taisyklingai, ar čia daromo specialiai, kad nukreipti dėmesi nuo pagrindinio teksto
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių