Quantcast

Ragina neišmesti nebereikalingų laikrodžių: padovanokite juos muziejui

Uostamiestyje veikiančio vienintelio Lietuvoje Laikrodžių muziejaus darbuotojai jau daug metų prašo klaipėdiečių ir miesto svečių neišmesti laikrodžių, bet atnešti ir padovanoti juos muziejui. Ateis laikas, kai ši unikali kolekcija, prie kurios sukaupimo bus prisidėję daugybė žmonių, taps neįkainojama.

Akcija "Neišmesk manęs" paskelbta dar 2004-aisiais, kai Laikrodžių muziejaus darbuotojai pirmąkart pakvietė žmones neišmesti nebereikalingų, sugedusių laikrodžių, o atnešti juos į muziejų.

Ši iniciatyva nenutrūko, dabar gyventojai vėl raginami prisidėti kuriant unikalią laikrodžių kolekciją.

"Kiekvienas mūsų vienokiais ar kitokiais laikrodžiais sekame laiką. Visi pastebime, kad šie mūsų gyvenimo "palydovai" genda, lūžta, tampa nebemadingi. Vienus laikrodžius keičiame kitais ir taip užmarštin nueina ištikimai tarnavę laiko sergėtojai. Kiekvienas turime tiek senovinių, tiek šiuolaikinių nebereikalingų, sugedusių laikrodžių. Atnaujinant namų interjerą dažnam kyla klausimas, o kur dėti nebereikalingą, bet prisiminimus žadinantį laikrodį? Neišmeskite jų, atneškite į muziejų", – paragino Laikrodžių muziejaus vyr. muziejininkė Giedrūda Kazonienė.

Žmonės, padovanoję Laikrodžių muziejui laikrodį ar kelis, galės nemokamai apsilankyti muziejaus ekspozicijoje ir maloniai praleisti laisvalaikį.

Atnešti laikrodžiai yra panaudojami ir Laikrodžių muziejaus edukacinėje veikloje, supažindinant vaikus su laikrodžių įvairove.

Per akciją "Neišmesk manęs" klaipėdiečiai ir kiti Lietuvos gyventojai iki šių metų pradžios buvo padovanoję daugiau nei 450 nebenaudojamų žadintuvų, sieninių, pastatomų, rankinių laikrodžių.

"Po naujų metų perskaičiuosime per šiuos metus padovanotus laikrodžius. Taigi kolekcija išaugo. Mes jau atrinkome pačius vertingiausius ir prašysime, kad Nacionalinis dailės muziejus jiems suteiktų fondo numerius, jie taps visateisiais eksponatais. Kitus padedame edukacinėse klasėse, kad juos būtų galima atidaryti, pavartyti, pažiūrėti, kaip veikia. Yra mechaninių laikrodžių, beviltiškai sugadintų, jų detales panaudojame remontuodami kitus laikrodžius", – pasakojo G. Kazonienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių