Quantcast

R. Petrauskienė: sunkumuose įžvelgiu dideles galimybes („Metų klaipėdietės“ rinkimai)

Klaipėdos licėjaus direktorės pavaduotoją ir anglų kalbos mokytoją Ramunę Petrauskienę – tarptautinių bakalaureato programų koordinatorę „Metų klaipėdietės“ konkurse ypač palaiko mokyklos bendruomenė, nes moteris labai prisidėjo, kad miesto vaikams būtų suteikta proga gauti tarptautinį išsilavinimą ir studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose.

Apie darbą

Darbas visų pirma man yra santykiai su žmonėmis. Tai, kas man suteikia jėgų ir galimybių save realizuoti. Esu anglų kalbos mokytoja. Manau, kad būtent šis dalykas suteikia labai daug progų bendrauti. Su mokiniais mes diskutuojame įvairiomis temomis, mūsų neapriboja programa. Todėl su vaikais analizuojame ir kitų šalių švietimo sistemas, ir gyvenimo dalykus bei vertybes. Kalba leidžia pažinti kitą kultūrą ir kartu daugiau sužinoti apie save. Žinoma, anglų kalba braunasi ir į visuomeninį, ir į mūsų jaunų žmonių gyvenimą. Tos kalbos aplinkui dabar visur yra daug – vieši pavadinimai, terminai. Nieko nepadarysi, dėl globalizacijos šie dalykai ateina ir pas mus. Tačiau ši kalba yra galimybė vaikams siekti mokslų po vidurinės mokyklos bet kurioje pasaulio šalyje. Vadovauju tarptautinio bakalaureato programai, tai yra 11–12 klasių programai. Tai programa, kuri bet kuriame pasaulio krašte – Amerikoje, Europoje ar Azijoje – turi tuos pačius reikalavimus ugdymui, filosofijai ir turiniui. Ir tai suteikia moksleiviams galimybę paskui studijuoti geriausiuose pasaulio universitetuose.

Esu linkusi veikti, galbūt kartais net klysti, bet neverkti, kad nieko neduota, nieko negaliu, esu nesėkminga.

Apie šeimą

Turiu keturias dukras ir keturis anūkus, bendravimui su šeima, nepaisant didelio darbo krūvio, laiko užtenka. Jauniausioji dukra pernai baigė Klaipėdos licėjų ir išvyko į Vilnių studijuoti genetiką. Mano vyriausiajai dukrai šiemet bus keturiasdešimt metų, o mažajai – 20.

Apie pomėgius

Didžiausias pomėgis yra kelionės. Keliaudavome kartu su dukromis, kai dar buvo mažos. Šiuo metu kelionės nutrūko. Labai gaila, nes Milane negaliu aplankyti savo anūkėlės, kuriai gegužės 7 d. sukaks du mėnesiai. Ką padarysi, toks dabar periodas. Keliaudavau dažniausiai per atostogas. Tačiau neatsisakau ir mokymų, buvau išvykusi į kursus Čekijoje, Anglijoje. Man tai teikia malonumą.

Apie Klaipėdą

Esu tikra klaipėdietė. Mano seneliai po karo, bėgdami nuo kaime prasidėjusių žiaurumų, atsikraustė gyventi į sugriautą Klaipėdą ir atsivežė dar mažus mano tėvus. Ir mano tėtis, ir mama baigė Vytauto Didžiojo gimnaziją, tą pačią mokyklą baigiau ir aš pati. Esu vienturtė. Gimiau Klaipėdoje, čia gimė ir mano visos keturios dukros. Aš myliu šį miestą, nes jame yra daug vėjo, o tai reiškia – daug judėjimo. Nežinau geresnio miesto Lietuvoje kaip Klaipėda. Gal tik norėtųsi, kad atsirastų daugiau tokių vietų, kur jauni žmonės galėtų aktyviai leisti laiką.

Gyvenimo kredo

Pagrindinis mano gyvenimo principas – nepakenk. Regis, britų premjeras Winstonas Churchillis yra pasakęs, kad pesimistas mato sunkumus kiekvienoje galimybėje, o optimistas bet kuriame sunkume įžvelgia galimybę. Aš esu tas antras variantas – optimistė, kuri kiekviename sunkume stengiasi įžvelgti galimybę. Esu linkusi veikti, galbūt kartais net klysti, bet neverkti, kad nieko neduota, nieko negaliu, esu nesėkminga.

Apie Metų klaipėdietę

Moters klausimas šiandien yra aktualus, nors nemanau, kad šiandien mane dar kažkas turėtų ginti, tai sugebėčiau padaryti ir pati. O kalbant apie konkursą, sumanymas pagerbti labiausiai nusipelniusią klaipėdietę yra gražus. Labai smagu, kad jos nuopelnai bus paviešinti, tiesa, nelaikau savęs kažkuo labai ypatinga ir verta. Mačiau sąraše įvairių profesijų atstovių, ir tai yra gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kartu dirbantis

Kartu dirbantis portretas
Šeima, kurioje gimsta žmogus nėra jo nuopelnas. O IB yra komandos darbas ir tai yra mokyklos, ne mokytojos nuopelnas. Toks nuopelnų prisiėmimas labai negarbingai pasirodė daugeliui kartu dirbančių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių