Quantcast

R. Masiulis grįš į „Klaipėdos naftą“?

Visai realu, kad buvęs susisiekimo ministras ir buvęs bendrovės „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis gali grįžti vadovauti šiai įmonei. BNS žiniomis, jis – vienas iš dviejų pretendentų, siekiančių užimti šias pareigas.

Strateginė bendrovė „Klaipėdos nafta“ (KN) jau daugiau nei du mėnesius yra be nuolatinio vadovo.

Jos generalinis direktorius Mindaugas Jusius po pustrečių metų vadovavimo "priėmė sprendimą dėl asmeninių priežasčių palikti organizaciją".

Jis pareigas ėjo iki liepos pabaigos.

Pernai portalas 15min išsiaiškino, kad KN viešuosius pirkimus laimi informacinių technologijų įmonė "Atea", kurios vienu vadovų dirba M.Jusiaus tėvas.

Tada Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė Diana Vilytė pabrėžė, kad valstybės įmonės direktorius neturėtų sukurti net menkiausių įtarimų dėl skaidrumo.

Kaip rašė 15min, M.Jusius tuomet tvirtino, kad yra viešai deklaravęs apie savo tėvo darbovietę ir neturėjo nieko bendro su KN pirkimais, kuriuos laimėjo "Atea".

Šį atvejį svarsčiusi KN valdyba nusprendė, kad M.Jusius išvengė interesų konflikto, tačiau nurodė ateityje nesukelti tokių abejonių.

M.Jusius KN generalinio direktoriaus pareigas pradėjo eiti 2017 m. pradžioje.

Iki tol KN veikloje jis dalyvavo kaip nepriklausomas valdybos narys, taip pat yra dirbęs KN audito komitete.

Energetikos ministerijai pavaldi įmonė naują generalinį direktorių turėtų išsirinkti pati.

Aiškėja, kad KN vėl gali vadovauti ankstesnis jos vadovas, buvęs susisiekimo ministras R.Masiulis.

BNS duomenimis, į KN generalinio direktoriaus postą pretendavo 26 kandidatai, iš jų galiausiai liko du.

Vienas jų – R.Masiulis, iki 2014 m. rudens vadovavęs KN, kitas – laikinai įmonei dabar vadovaujantis naftos verslo direktorius Darius Šilenskis.

R.Masiulis anksčiau BNS yra patvirtinęs, kad dalyvauja konkurse, pastaruoju metu jam prisiskambinti nepavyko.

BNS žiniomis, D.Šilenskis, kuris yra Klaipėdos rajono mero, buvusio žemės ūkio ministro "valstiečio" Broniaus Markausko svainis, nenorėjo komentuoti, ar dalyvauja konkurse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O argi

O argi portretas
jam negalima pritaikyti tos pačios formuluotės kaip Vaitkui ir gražiai paprašyti pasiieškot darbo kitur?

Man taip pat panašu

Man taip pat panašu  portretas
kas dėl blauzdų ) Skystokas - ,, dabar gausiu pipirų ,, ir išpiarintas ir kaip pasirodo - prastai dirbo . Nemanau , kad tokie reikalingi naftai .

Klausimėliai

Klausimėliai portretas
O kodėl neina į didžiąją politiką ar kurti savo verslą? Ar blauzdos per skystos? Ar vis tik nusprendė, kad geriau sėsti ant valstybės kišenės, jog įmonė, kureiai nori vadovauti valstybinė? Koks jis lyderis, politiko pavyzdys, jei nelikus užtarėjos vėl pradeda iš pradžių? Ar neatrodys sugrįžimas į Klaipėdos naftą apgailėtinai? Ar bent turi viziją, ką dar galima veikti Klaiupėdos naftoje?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių