Quantcast

R. Baguckienė: neįsivaizduoju savo gyvenimo niekur kitur („Metų klaipėdietės“ rinkimai)

Reginos Baguckienės pavardė „Metų klaipėdietės“ konkurso kandidačių sąraše atsirado Paupių bendruomenės iniciatyva. Šios bendruomenės veikla pastaraisiais metais Klaipėdą garsina jau ir visoje Lietuvoje. Tai – didelis jai vadovaujančios R.Baguckienės nuopelnas.

Apie darbą

Mano darbas labiau primena savanorystę. Taip susiklostė, kad beveik prieš ketverius metus teko nerti į savanorišką bendruomeninę veiklą, tapau ne tik viena asociacijos „Paupių bendruomenė“ įkūrėjų, bet ir užėmiau vadovės pareigas. O tada su dideliu užsidegimu kibau į darbus. Šiandien tas užsidegimas neišblėso, jis tik dar labiau sustiprėjo, šalia savęs turint stiprią bendraminčių komandą. Tai ypač džiugina, kai matai puikius mūsų bendruomenės pasiektus rezultatus bei gautus įvertinimus per labai trumpą laikotarpį. Bendruomenė savo vardą garsina visoje Lietuvoje. Kasmet džiuginame klaipėdiečius ir visos šalies gyventojus savo originaliomis kalėdinėmis eglutėmis. Mūsų nertą eglutę pastebėjo ir miesto valdžia, kuri skyrė apdovanojimą bendruomenei už reikšmingus, neatlygintinus 2019-ųjų darbus. O eglutė iš sagų tapo aukščiausios dekoracijos iš sagų Lietuvos rekordininkė. Dar pelnėme respublikinę konkurso „Bendruomenė – Švyturys 2019 – Kelias į sėkmę“ vietos bendruomenės nominaciją. Tų pasiekimų ir įvertinimų yra labai daug. Tačiau didžiausias įvertinimas yra pačios Paupių bendruomenės pasitikėjimas ir didelis palaikymas bei jų ištarti žodžiai: „Ačiū už tai, ką darote dėl mūsų.“

Nėra nieko neįmanoma, jei nori, gali viską pasiekti, tik reikia labiau pasistengti.

Apie šeimą

Šeima man yra brangiausias turtas ir didžiausia vertybė. Esu labai dėkinga savo šeimai už supratingumą ir palaikymą, už tai, kad didžiąją savo laiko dalį galiu atiduoti bendruomenei, užsiimti savanoriška veikla. To laiko turiu daugiau, nes dukros užaugintos. Vyresnioji baigė Vilniaus universitete žurnalistikos studijas, ištekėjo, dirba Vilniuje, na, o mažoji šiuo metu yra Gedimino technikos universiteto trečio kurso ekonomikos-inžinerijos studentė. Šiuo metu studijuoja pagal dvigubą diplomą dar ir nacionaliniame universitete Pietų Korėjoje. Mes labai daug laiko praleidžiame bendraudamos virtualiai.

Apie pomėgius

Dabar nelabai lieka laiko sau ir pomėgiams, nes didžiąją jo dalį skiriu bendruomenės veikloms, projektų rašymui, be to, aktyviai dalyvauju ir Klaipėdos miesto bendruomeniniame gyvenime, atstovauju Klaipėdos bendruomenėms ir Bendruomeninių organizacijų taryboje. Tad pomėgiams laiko beveik neturiu. Kaip ir kiekvienas klaipėdietis, po įtemptų darbų geriausiai pailsiu prie jūros. Mėgstu keliauti, tik gaila, kad kol kas kuriam laikui turiu šį pomėgį atidėti.

Apie Klaipėdą

Gimiau Klaipėdoje, čia augau, pirmąkart įsimylėjau, čia prabėgo gražiausi mano jaunystės metai. Čia išvaikščiotos visos senamiesčio gatvelės, čia gimė ir užaugo mano vaikai. Kad ir kaip burnojame, jog Klaipėdoje kažkas negerai, tačiau čia gyvena nuoširdžiausi ir kūrybingiausi žmonės. Klaipėda – mano miestas, neįsivaizduoju gyvenimo kitur.

Gyvenimo kredo

Gyvenime stengiuosi gerbti kitą žmogų ir jį suprasti, o kai būna labai sunku, visada prisimenu, kad nėra nieko neįmanoma, jei nori, gali viską pasiekti, tik reikia labiau pasistengti.

Apie Metų klaipėdietę

Mieste yra daug veiklių, miestui ir jo žmonėms nusipelniusių moterų, tačiau gaila, kad tikrai ne visos jos būna nominuotos šiam garbingam apdovanojimui. Tik šio konkurso metu visuomenė ir sužino jų gerus, tyliai daromus darbus. Tai, kad pati atsidūriau tarp kandidačių, yra didelis bendruomenės nuopelnas. Esu jai už tai labai dėkinga. Man yra didelė garbė būti tarp šių nuostabių klaipėdiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių