Quantcast

Protestas neaplenkė ir Klaipėdos: žmonės skandavo skambius šūksnius

Tuo metu, kai Vilniuje minia protestuotojų susirinko prie Seimo, Klaipėdoje, Atgimimo aikštėje taip pat vyko didžiulis mitingas. Jam besibaigiant uostamiesčio valdžios žmonės konstatavo, kad organizatoriai juos apgavo.

Atgimimo aikštėje susirinko žmonės su vėliavomis ir užrašais ant kartono lakštų: „Aš ne prieš skiepus. Aš prieš priversinę vakcinaciją!“, „Virusas mutuoja į diktatūrą!“, „Priverstinė vakcinacija baisiau nei islamizacija“, „vakcinos žudo ir kontroliuoja gyventojų skaičiaus augimą“.

Šalia šių lozungų matėsi ir seniau pagaminti, kuriuose piktintasi Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko vaivorykštine rūbo detale priėmimo pas Prezidentą metu ir su kitais priekaištais merui. Pradžioje buvo panašu, kad protestuojama prieš priverstinį vakcinavimą, prieš žmonių skirstymą ir suvaržymus bei draudimus nepasiskiepijusiems. Kuo toliau, tuo labiau kalbėtojai prieštaravo vieni kitiems.

Daivos Janauskaitės nuotr.

Iš daugelio susirinkusiųjų tryško pasididžiavimas, kad ne tik sostinėje, bet ir Klaipėdoje viešai reiškiamas nepasitenkinimas būsimais suvaržymais ir žmonių rūšiavimu. Ne vienas skubėjo dalintis savo „Facebook“ paskyroje nuotrauka, kurioje fotografavosi mitinguotojų minios fone Atgimimo aikštėje, skubėdami išreikšti solidarumą su mirtingo dalyviais Vilniuje.

Prie mikrofono rikiavosi eilė kalbėtojų. Daugelis jų kalbėjo lozungais ir šūkiais. Po kiekvieno jų girdėjosi pritarimo šūksniai.

Pasipiktinimo neslepiantys žmonės kartojo tik iš istorijos vadovėlių žinomą žodį „segregacija“ ir pastarosiomis dienomis vis dažniau kartojamą – „liberalfašizmas“.

Skambėjo raginimai rinkti parašus prieš Vyriausybės narius.

Plačiau skaitykite rytojaus dienraštyje „Klaipėda“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Avinų banda

Avinų banda portretas
Dar viena

Vakcinuota, bet ne šiukšlė

Vakcinuota, bet ne šiukšlė portretas
Arai, tamstos mintys labai teisingos, tačiau ar jos pasieks žmones, kurie visą laiką gyveno kreivų veidrodžių karalystėje, aklai įsitikinę savo "tiesomis". Be to, kyla abejonių, ar visas tas sujudimas Lietuvoje buvo organizuotas vien tiktai siekiant padiskutuoti apie skiepų naudą ar nenaudą, apie draudimus ar leidimus... Man atrodo, kad dabar savo veiklą turėtų intensyvinti ir policija, ir VSD, ir žvalgyba, galų gale, ir savivaldybė nėra visiškai bedantė. Ir rezultatų reikia greitai. O gal aš klystu?

Arui

Arui portretas
Susidegink, vakcinuota šiukšle.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių