Quantcast

Prokuratūra: pastatas kavinės vietoje Juodkrantėje iškilo teisėtai

  • Teksto dydis:

Panaikinus greta pagrindinio Juodkrantės paplūdimio buvusios kavinės vietoje pastatytų apartamentų statybos užbaigimo deklaraciją, tyrimas dėl galimo viešojo intereso gynimo nutrauktas, pranešė prokuratūra. Statybų inspekcija teigia, kad gauti nauji statybų užbaigimo dokumentai, o pastato griauti nereikės.

Tyrimas dėl galimo viešojo intereso pažeidimo pradėtas pernai rugpjūtį, gavus Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prašymą. Manoma, kad pasinaudojus leidimu sklype adresu Žaliasis kelias 3 statyti kavinę buvo pastatyti poilsio apartamentai.

Anot pranešimo, ginčytiną deklaraciją Statybos inspekcija pernai lapkritį panaikino statytojo prašymu.

„Atsižvelgiant į tai, kad deklaracija ir jos sukeltos teisinės pasekmės buvo panaikintos, neliko prašymo teismui pagrindo ir dalyko, todėl prokuratūra kreipėsi į teismą dėl administracinės bylos nutraukimo“, – antradienį pranešė Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Inspekcijos atstovės teigimu, šiuo metu statytojui patvirtinta nauja deklaracija, o pastato nugriauti nereikia.

„Statytojas yra surašęs naują deklaraciją ir statinio ekspertizės vadovas deklaraciją patvirtino. Statytojas neturi pareigos nugriauti statinio, nes šiuo konkrečiu atveju, kapitalinio remonto darbams turėjo išduotą statybą leidžiantį dokumentą ir galėjo atlikti maitinimo paskirties remonto darbus nekeičiant statinio paskirties“, – BNS teigė inspekcijos atstovė ryšiams su visuomene Rasa Kėkštienė.

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, Kretingoje registruotai įmonei buvo išduotas leidimas atlikti maitinimo paskirties pastato kapitalinį remontą, perplanuoti pastatą, atstatyti sudegusį priestatą ir suformuoti atskiras patalpas nekeičiant viso pastato naudojimo paskirties.

„Tyrimo metu nustačius, kad visų 6 atskirų nekilnojamojo turto objektų paskirtis – maitinimo, darytina išvada, kad ši veikla šioje teritorijoje galima, o pastato padalinimas į atskirus turtinius vienetus nepažeidžia teisės aktų reikalavimų, nes teisės aktuose nėra numatyta draudimų ir/ar ribojimų kiek turtinių vienetų gali būti formuojama viename pastate“, – teigia prokuratūra.

Pasak jos, išduodant statybos leidimą nei viešasis interesas, nei įstatymai nepažeisti.

Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos vadovė Aušra Feser BNS anksčiau sakė, kad pagal su direkcija derintą statybos leidimą buvusios apleistos kavinės teritorijoje turėjo atsirasti maitinimo paskirties pastatas su poilsio patalpomis, ji pabrėžė, kad šioje vietoje kavinė būtina dėl didelio poilsiautojų skaičiaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priežastys aiškėja

priežastys aiškėja portretas
kai sužinai, kiek butų per kadenciją įsigyja kaimelio meriukas ir visos jo šeimos, kiek kaimiečių pinigų ištratina kaimelio tarybos kėdžių sėdėtojai ir kiti chaliavnos saliarkos, mobiliakų ir flešiukų mėgėjai ...

bunda,

bunda, portretas
oi bunda, net girdisi, kaip bunda Breivikas. O gal ten jau buriatai dunda pamatę, kad breivikas per lėtai bunda ...

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Stai jums ir atsakymas kaip dirba teisejai,teisingumas,ir dar jie drista prasyti pinigu daugiau,visiskas nuzmogejimas,afioros,vagiu,parsidaveliu era,cia jau viesune lietuvoje,nebera nei tikro valstybes vadovo,seimininko,niekam nerupi lietuvos ateitis,visiems tik babkes,ju tik vienas tikslas kuo daugiau apvogti,valstybe,zmones,apie saziningumo ner ka ir berasyti,visur vien melas,su tokia tvarka greit valstybe zlugs galutinai,i valdzia renkam buvusius kalinius,ir ko tiketis tokioje valstybeje,kai buve kaliniai seda i valdzios kedes,ir zmoniu mastymas,tikrai durniu laivas,nei vienas vagys neasistydino savo noru,dirba toliau,o zmones miega,ZOMBIAI,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių